Ivanu i Ani bolest je uzela kćer, a oni sad trebaju našu pomoć!

Ivan i Ana Matijević
(FOTO: M.B.)

18.07.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 30914

Ivan i Ana Matijević bračni su par iz Požege koji je, nažalost, iskusio najgore životno iskustvo- gubitak djeteta. Njihova kćer Suzana u travnju je, nakon duge borbe s opakom bolešću, izgubila bitku i preminula. Ivan i Ana otad, ne samo da se moraju boriti s osjećajima, već ih pati i financijsko stanje.

Matijevići žive u iznajmljenom stanu u Babinom viru, Ivan ima mirovinu nešto višu od 1000 kuna, a supruga Ana je nezaposlena. Dok je bila zdrava, Suzana je radila sezone na moru i uzdržavala svoje roditelje s kojima je živjela.





"Razboljela se pretprošle godine, nakon nekoliko serija kemoterapija, nadošla je i oporavila se. Prošlo ljeto opet je otišla raditi na more, no osjećala je groznu bol u nozi i vratila se kući. Tad se otkrilo da se rak dojke vratio i metastazirao na neke organe i kosti. Nije gubila nadu, govorila nam je da će ozdraviti i otići ponovno raditi jer moramo nekako preživjeti. Nažalost, više je nema i teško nam je gledati sve oko sebe jer sve je stvorila ona", drhtavim glasom rekao nam je gospodin Ivan.





Za pokop kćeri Ivan je dobio pomoć od Grada Požege i nesebičnih stanara zgrade u kojoj živi te je, kako i sam kaže, nekako skrpao kraj s krajem da Suzani priušti dostojan pokop. Problem je nastao kod kupnje grobnog mjesta na groblju Krista Kralja u Požegi za koje je morao podići kredit od 30 000 kuna.

"Grobnica i grobno mjesto koštaju 31 300 kuna, za njih sam morao podići kredit jer stvarno nisam imao od koga niti posuditi niti sam imao svog novca. Trenutno mi je ostalo još oko 28 000 kuna kredita, a od svoje mirovine na ruke dobijem samo 700 kuna. Odem cijepati drva, raditi što god nađem jer supruga i ja ne možemo živjeti od moje mirovine", govori tiho Ivan.

Kao da sva ta nesreća nije dovoljna, njihova druga kćer ima bolesno dijete i bori se s financijskim poteškoćama koje bolest donosi.

Dragi čitatelji, ljudi dobrog srca, Požežani, iseljenici, stari i mladi, roditelji,  Ivan i Ana doista trebaju našu pomoć! Pomozimo im makar financijski ublažiti ove muke jer ono što je nama nevažno, nekome je i više nego dovoljno. Najgora nesreća koja može zadestiti čovjeka jest da izgubi svoje dijete...

Ivanu i Ani možete pomoći uplatom na Anin račun u Privrednoj banci Zagreb na ime Ana Matijević, broj računa HR2823400093209963592 ili pozivom na Ivanov broj mobitela 099/ 743- 5282.

Hvala svima koji će nakon čitanja ovog teksta nešto poduzeti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI