Smiljanić: Robna kuća će pričekati bolja vremena

08.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13982

Dok su se četiri ruševine u Pakracu počele krčiti uz pomoć Hrvatske vojske, većina njih ostaje netaknuto jer Grad nema dopuštenje vlasnika. Dvije velike zgrade, jedna prekoputa druge, nekadašnja Robna kuća i tzv. "Kuća Grgurić" u samom centru grada čini se još dugo će izgledati ovako, kao da je jučer bio rat. Prema riječima Marije Čar, pročelnice za graditeljstvo i komunalne djelatnosti u Gradu Pakracu, Grad ne može ništa s njima učiniti ni raskrčiti ih bez dozvole vlasnika.

Tvrtka PPK Bjelovar prije dvije godine je kupila poduzeće Budućnost u stečaju, koja je vlasnik Robne kuće i suvlasnik Kuće Grgurić. Direktor PPK trenutačno ima većih briga nego što je adaptacija ovih zgrada.

- Zašto pitate za zgrade, a trebali biste pisati o problemima s kojima se susrećemo mi koji želimo uložiti u Pakrac. Ono što ja proživljavam sa sudstvom, to je prava tema za pisanje. Kupio sam poduzeće u stečaju prije dvije godine za 5,7 milijuna kuna, a tijekom proteklog sam razdoblja izgubio sigurno milijun kuna - kaže razočarano Petar Smiljanić, direktor PPK Bjelovar.


Smiljanić se požalio na sporost Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, na stečaj koji prema njegovim riječima još nije gotov te takvo stanje naveo kao glavni razlog zašto još nije krenuo s adaptacijom spomenutih zgrada.


- Planirao sam ondje otvoriti supermarket i poslovne prostore u gornjoj etaži, no svi moji planovi sada su zamrznuti - kaže direktor PPK Bjelovar, dodavši kako ima skoro 20.000 kuna svakog mjeseca ratu za kredit koji je podigao kada je kupovao Budućnost. Naveo je kako je dolaskom u Pakrac otvorio pet malih prodavaonica, također nekadašnje Budućnosti, gdje je zaposleno 14 radnika. Kaže da zgrade u Pakracu ne planira prodati, nego će pričekati bolja vremena da ih renovira.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI