Ministar Tolušić napao Lidl i Kaufland zbog kruha kojeg prodaju

Kruh
(FOTO: Sb Online)

13.07.2017. | Sb Online
Pregleda: 17133

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić napao je u svom posljednjem Facebook statusu Lidl i Kaufland zbog uvoza pekarskih proizvoda i pozvao građane na bojkot istih jer, kako je rekao, iako Ministarstvo ne može zabraniti uvoz ovih proizvoda, građani bi trebali voditi računa o tome što i gdje kupuju. Naravno, izazvao je buru reakcija i komentara

Ukoliko uzmemo u obzir loše imovinsko stanje prosječnog građanina Lijepe Naše i činjenicu kako je svatko kadar za sebe izabrati što i gdje kupovati, teško nam je povjerovati kako netko na ministarskoj poziciji ima ovakve nonšalantne objave, a neodgovorno je na ovakav način i ignorirati postojanje slobodnog tržišta. Neodgovorno je i prebacivati na savjest kupaca i krajnjih konzumenata sve promašaje i lošu praksu tog istog Ministarstva poljoprivrede koje je direktno utjecalo na kvalitetu života seljaka i poljoprivrednika, uvodeći mjere i preporuke iz Europske Unije nasilno i bez uzimanja u obzir ekonomsko, pa i kulturno nasljeđe ovih krajeva.

Napomene radi, oba spomenuta trgovačka lanca su otvorila i respektabilan broj radnih mjesta za građane ove zemlje i ponudili daleko poštenije uvjete za rad. Iako je rad u trgovini nesumnjivo jedan od zahtjevnijih poslova,  još nismo dobili informaciju da je kod ovih poslodavaca ijedan djelatnik bio primoran gazdi prati auto poslije radnog vremena, posluživati goste na svadbama nakon smjene ili sanirati milijune kuna dugova svojim novcima. Ironično, takvih slučajeva je u hrvatskim lancima bilo napretek, a posljedice te loše prakse svi osjetimo.


Status prenosimo u potpunosti:


” U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske. Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!”

izvor: www.sbonline.net



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI