Mario Katić iz Frkljevaca paurskom narodnom nošnjom osvojio prvo mjesto na Đakovačkim vezovima

Mario Katić u narodnoj nošnji
(FOTO: Privatna kolekcija)

12.07.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 14320

Zadnjeg dana 51. Đakovačkih vezova odabrani su miss Đakovačkih vezova, najljepša djevojka u nošnji, najljepša snaša u nošnji i najljepša muška narodna nošnja, a nju je ove godine nosio Mario Katić iz Frkljevaca. Mario studira povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, no uspjeli smo ga uhvatiti na trenutak da nam kaže nešto više o sebi i izboru najljepše muške nošnje.



"Član sam Muške vokalne skupine "Sinovi atara" koja djeluje u Zagrebu, a sastoji se od Slavonaca koji studiraju, rade i žive u Zagrebu te smo upravo na turneji u Litvi gdje s bećarcima predstavljamo Republiku Hrvatsku na UNESCO-vom festivalu. Na nagovor prijatelja iz MVS "Sinovi atara" i roditelja prijavljen sam na Izbor za najbolje nošeno narodno ruho, natjecanje koje se odvija u sklopu Đakovačkih vezova. Nosio sam svečanu paursku svatovsku nošnju iz Požeštine i njome sam s ponosom i velikim zadovoljstvom predstavljao svoj kraj i selo. Na završnoj večeri 51. Đakovačkih vezova izabran sam za prvo mjesto u kategoriji momaka za najbolje nošeno narodno ruho", rekao nam je Mario.







Mario kaže da se folklorom ne bavi dugo, a Atarima se priključio prije tri godine kada je krenuo studirati. "Taj spoj dobrog društva i prilike da naučim nešto o narodnim običajima i nošnjama me jednostavno oduševljava", govori za kraj Mario.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI