Pavle i Igor se pripremaju za Kilimanjaro (foto)

Pavle Petrović i Igor Ivanović
(FOTO: promo)

08.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13661

Nakon najave da će početkom iduće godine osvojiti najvišu afričku planinu Kilimanjaro, požeški pustolovi Pavle Petrović i Igor Ivanović nastavljaju ozbiljne pripreme za taj prilično smion pothvat.

Ako ste propustili, pročitajte kako Pavle i Igor za 034portal najavljuju uspon na Kilimanjaro.

- Svaki vikend penjemo se na vrh Sljemena i natrag, a barem dvaput mjesečno idemo na neku cjelodnevnu ili dvodnevnu planinarsku turu. Nedavno smo bili na Dinari, a prošlog vikenda bili smo u Istri - rekli su nam Pavle i Igor.


"Svi su istarski vrhovi viši od 1000 metara nadmorske visine i prilaz na njih je relativno blag, ali dug i to je u neku ruku "slično" našoj turi u Africi. Krenuli smo oko 6 ujutro iz Zagreba prema Rijeci. Prva tri vrha koja smo posjetili su bili na Ćićariji. Polazna točka bio nam je planinarski dom Poklon, gdje smo ostavili automobil i krenuli šumom prema prvom vrhu Veliki Planik. Čitavo vrijeme nas je pratila gusta magla i jak vjetar što je umanjilo doživljaj vrhova i prirode oko nas, ali dalo jednu dodatnu notu pustolovine. Vrh smo odradili za četiri sata, a onda smo iz mjesta Račja Vas krenuli na drugi vrh Orljak, tu je uspon kraći, ali pred kraj malo zahtjevniji. Na samom vrhu nije bilo magle, tako da smo mogli na kratko uživati u pogledu. Oko pola četiri smo krenuli iz mjesta Brest na naš zadnji vrh na Ćićariji, Žbevnicu. Taj uspon je trajao kratko, do vrha i nazad nam je trebalo sat vremena. Oko pet sati krećemo na naš zadnji vrh. To je bio noćni uspon na najviši vrh Učke, Vojak. Noćni uspon je bio zanimljiv jer je magla bila tako gusta da je vidljivost bila ravna nuli. Oko pola sedam dolazimo do našega zadnjeg vrha za ovu turu i tako zaključujemo jako uspješne pripreme za Kilimanjaro. Prehodali smo oko 25 kilometara za što nam je vremenski trebalo oko desetak sati hoda po planinarskim stazama", opisali su dečki svoju pustolovinu u Istri.














Provjerite njihov blog na adresi Planinarskepustolovine.com.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI