Brođanin (62) uhićen zbog bludničenja nad djevojčicom pušten da se brani sa slobode

Pedofilija- ilustracija
(FOTO: Sb Online)

10.07.2017. | Sb Online
Pregleda: 14014

Početkom mjeseca, točnije 4. srpnja, uhićen je i u policijsku postaju priveden Brođanin M.Z. (62) pod sumnjom da je počinio kazneno djelo bludne radnje nad djetetom – djevojčicom starom devet godina, izvijestio je lokalni portal sbonline.net. Policija nije.

No, da bi ovakva otužna vijest dobila i bizarni nastavak pobrinuo se sudac istrage koji je muškarcu rođenom u lipnju 1955. godine odredio prilično nevjerojatnu i upitno smislenu mjeru. Naime, osumnjičenom za – da ne umatamo u celofan i ne služimo se pravničkim metajezikom – pedofiliju nije dosuđen istražni zatvor, nego zabrana prilaska djevojčici na udaljenost manju od 100 metara i policijski nadzor.

Ukoliko se optužbe pokažu točnima (a dosad bi ih odbacili da ne postoji ozbiljna i opravdana sumnja u počinjenje djela) upitno je koliko je sudac zaštitio i samu dosadašnju žrtvu, a kamoli druge djevojčice koje se također mogu naći u fokusu prijavljenog muškarca.


Odvjetnik: Ovo nije neuobičajeno


Nadalje, kazna koju Kazneni zakon predviđa za spomenuto kazneno djelo je do pet godina zatvora, a ukoliko je prisutna primjena sile, obmana ili prijevara i do 15, pa je i tim više pitanje istražnog zatvora, kao prevencije ponavljanja djela ili utjecaja na svjedoke, prilično suvišno.

Upoznati s tim slučajem frapirani su, ali ne i odvjetnik osumnjičenog. Tomislav Džepina, odvjetnik M.Z. kaže kako takav postupak suca nije neuobičajen u sudskoj praksi, a na sva ostala naša pitanja – ispričava se – nije u mogućnosti odgovoriti, do okončanja postupka.

Idenitet osumnjičenog je poznat; riječ je o muškarcu koji u Slavonskom Brodu slovi kao imućan, a prema neslužbenim informacijama, ne manjka mu ni veza u lokalnoj policiji…

www.sbonline.net


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI