Svečana dodjela svjedodžbi i priznanja prvoj generaciji učenika Katoličke osnovno škole u Požegi

Dodjela priznanja
(FOTO: Biskupija)

04.07.2017. | M.M.
Pregleda: 6007

U ponedjeljak, 3. srpnja, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je svečana akademija i podjela svjedodžbi učenicima prve generacije naše Škole. U sklopu programa također je podijeljen niz nagrada i priznanja učenicima za razna postignuća. Na početku programa kojega je vodio prof. Ivan Šarić, nakon svečanog intoniranja hrvatske državne himne " Lijepa naša" i pjesme "Aleluja" koje su izveli članovi zbora osmih razreda pod vodstvom prof. Ljube Šolić, prisutnima se obratio i pozdravio ih ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević, napose osnivača Škole mons. dr. Antuna Škvorčevića te mu i zahvalio na svim nastojanjima koja čini za Školu, njezine učenike i djelatnike. Također je zahvalio i prvom ravnatelju Škole, sadašnjem predstojniku Ureda za katoličke škole Požeške biskupije na doprinosu i vrijednostima koje je utkao u Školu u njezinu nastajanju, a tako i na prvu generaciju učenika koju sada već ispraćamo. Posebne riječi zahvale i poticaja uputio je samim osmašima i poželio im da ih sve buduće staze kojima će kročiti, vode na pravi Put. Nakon ravnatelja, učenik Bruno Pavičić pročitao je pjesmu Ratka Zvrke "Tvoja staza", a učenica Lucija Morvaj pročitala je svoja razmišljanja na temu završetka osnovnoškolskog obrazovanja i nekog novog početka. Osmašima su se obratile s nekoliko duhovnih i nadasve poticajnih misli i njihove drage razrednice Romana Thür i Ljuba Šolić.




Lucija i Nikola najučenici generacije


Uslijedile su dodjele nagrada i priznanja. Najvrjednija priznanja dobili su Lucija Morvaj i Nikola Ognjenčić koji su proglašeni učenicima generacije po izboru razrednog vijeća, odnosno prema izboru samih učenika. Šimun Banović nagrađen je za 5,00 prosjek u svih osam razreda, a isti je učenik proglašen i za sportaša generacije. Luka Mršić nagrađen je za izniman doprinos Školi, a Leonarda Zelenika za višegodišnje uređivanje školskog lista "Emanuel". Također su prigodno nagrađeni i svi oni koji su svih osam godina završili odličnim uspjehom, kao i prva generacija zboraša koja se prije tri godine u Varaždinu okitila zlatom.





Zbog vas će Hrvatska biti bolja i ljepša

Nakon dodjele priznanja, nagrada i svjedodžbi, prisutni su pogledali film koji je snimila učiteljica Barbara Drežnjak u suradnji s osmašima, a na koncu se prisutnima obratio i sam osnivač Škole, mons. dr. Antun Škvorčević. Biskup Antun je kazao kako ga raduje ono što je vidio večeras, a to su mladi ljudi formirani na sliku Božju, koji iz svoje Katoličke škole nose dalje sa sobom vrijednosti koje su im usađivali njihovi učitelji i zbog kojih će naša Hrvatska danas-sutra postati bolje i ljepše mjesto za život. Zahvalio je učiteljima na čelu s bivšim i sadašnjim ravnateljem, za sve dobro koje su činili učenicima prve generacije naše Škole. Posebne je izraze zahvalnosti na kraju uputio roditeljima učenika jer se nisu bojali upisati svoje dijete u jednu, tada novu instituciju i što su prepoznali vrijednosti katoličke škole te su svi zajedno "Izvezli na pučinu" što je i geslo Škole.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI