Ako ugine moja krava, nek susjedu uginu dvije

(Ilustracija)
(FOTO: 034 portal)

01.07.2017. | Franjo Memedović
Pregleda: 10786

Eto opet nakon malo dužeg vremena i mira, ponovno se neki oglasiše obrušiše na Pleternicu, mislim više na nositelje i obnašatelje vlasti u ovoj lokalnoj samoupravi, te ih prozvaše i okriviše za uspostavu TIMA 2 hitne medicinske pomoći u Pleternici koji će na dobrobit i korist građana ovoga dijela županije od prvog srpnja pružati hitne medicinske usluge i pomoći tamo gdje i kada se za to ukaže potreba. Stvarno nije jasno kako netko za dobro učinjeno može biti kriv samo zato što je odradio ono zašto su ga građani izabrali, a to je stvaranje uvjeta za kvalitetniji i ugodniji život na području te lokalne samouprave.

Postavlja se pitanje zašto bi Pleternica bila kriva Kutjevu i Čaglinu i kakve veze i utjecaj ima uspostava pleterničkog TIMA 2 hitne medicinske pomoći sa odlukom o reduciranju medicinskih usluga na kutjevačkom i čaglinskom području. Mislim da ove dvije odluke i događaji nisu u nikakvoj svezi i zato ne treba stvarati animozitete između Pleternice s jedne te Kutjeva i Čaglina s druge strane. Kanimo se bilo kakvih zavada i tobožnje brige za neke ugrožene i jadne, jer takvo "dušobrižništvo" sigurno niti Kutjevu, a niti Čaglinu neće pomoći niti koristiti. Da medicinsku usluge na cijelom području županije Požeško-slavonske treba dovesti na viši i pristupačniji nivo na tome sigurno treba raditi, ali ne na način, ako nema kod mene i za mene onda ne treba nikome i nigdje.

Kada je razvoj i dostupnost medicinski usluga na području županije Požeško-slavonske u pitanju, s čim sigurno niti onaj koji je uspostavio javno zdravstvo, i ne samo u Hrvatskoj, dr. Andrija ŠTAMPAR, sigurno ne bi bio sretan i zadovoljan, je činjenica da niti danas u dvadeset prvom stoljeću u njegovom rodnom Drenovcu, koje je još uvijek jedno od većih naselja u županiji, bar u povremeno i skraćenom djelovanju, ne postoji ambulanta opće medicine. Pa kada je na žalost već tako, onda neka i Drenovljani imaju bolju mogućnost preko TIM2 u Pleternici dobiti pomoć kada im zatreba. A što se Čaglina tiče, prema nekim informacijama, pleternički TIM 2 hitne medicinske pomoći pružat će i davati svoje usluge i na tom području.


Bože, dali  ćemo se ikada riješiti te hrvatske zlobe, jala i zavisti.


Franjo Memedović


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI