Profesor Pavle Bucić ipak nije prošao

Pavle Bucić
(FOTO: Mario Nakić)

23.06.2017. | A.M.
Pregleda: 17199

Iz provjerenih izvora saznajemo da je danas Gimnazija u Požegi zaprimila obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o uskraćivanju davanja suglasnosti na izbor i prijedlog Školskog odbora Gimanzije, dipl.ing.prof. Pavlu Buciću mandat novog ravnatelja.

Iako su neki portali već prije dva tjedna izvjestili javnost da je stvar okončana te da je prof. Bucić novi ravnatelj Gimnazije u Požegi mi smo bili sudržani ( iz iskustva, ali i mudrosti) te kao legalisti, čekali okončanje procedure koja je vrlo jasna i jezgrovita.

Prije nepuna dva tjedna nakon glasovanja nastavničkog vijeća, Zbora radnika te Vijeća roditelja u kojima je prof. Bucić pobijedio svoga protukandidata prof. Barića Pilića (3:1) Školski odbor, u kojemu sjede i tri predstavnika osnivača tj. Požeško slavonske županije, a koji su svoja tri glasa također dali prof. Buciću (dakle omjer glasovanja je bio 6:1), je predložio Ministarstvu znanosti i obrazovanja prof. Pavla Bucića za novog ravnatelja.


Ministarstvo je od uručenja Zathtjeva do donošenje odluke o suglasnosti imalo zakonski rok od petnaest dana (15).


Sljedeći korak jest da Školski odbor mora čim prije imenovati v.d. ravnatelja,raspisati novi natječaj i po isteku istoga ponovno predložiti osobu po istim kriterijima odabira kao i netom zgotovljen natječaj.

Iščitava se apsurd cijelog postupka gdje osoba hipotetički može dobiti potporu svih sudionika u postupku u potpunom broju ( svih sedam glasova imati) ali u konačnici to ne znači da će i predložena osoba na koncu biti i ravnatelj.

Ovo je još jedan primjer vrlo lošeg satkanog zakonskog okvira gdje se u potpunosti ignorira područna samouprava te denuncira i derogira mišljenje Osnivača, u ovome slučaju Požeško slavonska županija.

Kome i zašto ovakav razvoj događaja ide u prilog, vidjet ćemo uskoro svi zajedno, a Vaš nezavisni portal 034 će i nadalje izvještavati objektivno u interesu cjelokupne zajednice, budući je Gimnazija u Požegi svjetionik i promicatelj obrazovanja te sjedište kulturnih i znanstvenih događanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI