Prva Ljetna škola tehnike u Lipiku

Ljetna škola u Lipiku
(FOTO: Compas.com.hr)

22.06.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 3443

U ponedjeljak, 19.lipnja održana je prva Ljetna škola tehnike u organizaciji Radio kluba Lipik 9A4U, na kojoj je prisustvovalo sedam učenika iz OŠ Lipik i OŠ Grigora Viteza  Poljana.

Učenici su imali priliku upoznati se s osnovama programiranja mikrokontrolera BBC micro:bit. Između ostalog, pružila im se mogućnost da nauče kako programirati micro:bit da im služi umjesto kockice u popularnoj društvenoj igri "Čovječe ne ljuti se" i kako da im micro:bit pomogne u uvježbavanju tablice množenja. Radionice su održane na računalima koje je Radio klubu donirao Grad Lipik, a na kraju radionice učenici su zaključili kako je bila zanimljiva i poučna.

Radionicu su vodili učitelji Ivan Kiš i Marko Svjetličić, koji su iskazali zadovoljstvo odazivom djece i njihovim znanjem koje su pokazali na radionici.


Učenici koji žele naučiti nešto više o micro:bitovima i sličnim tehničkim tvorevinama, mogu se uključiti u rad Radio kluba Lipik svakog utorka od 18:00 sati u prostorijama Radio kluba ili kontaktirati putem facebook stranice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI