Predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege je Željko Glavić

Gradsko vijeće Grada Požege
(FOTO: M.M.)

21.06.2017. | M.M.
Pregleda: 18382

Danas je održana prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Požege.

U vijeću se nalazi 21 vijećnik odnosno 12 ispred HDZ-a i HSU-a, 6 ispred SDP-a, 2 ispred Kandidacijske liste grupe birača i jedan vijećnik ispred Živog zida.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Željko Glavić izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege, a Igor Krizmanić i Ivanka Marić su potpredsjednici.






Kao zamjene u Gradskom vijeću gradonačelniku Darku Puljašiću, njegovim zamjenicima Mariu Pilonu i Ferdinandu Trohi te Slavici Kruljac su ušli Kruno Blažević,Ivana Šimleša, Igor Bajt i Kristina Turković dok kod SDP-a umjesto Zdravka Ronka i Tomislava Jakobovića ušli su Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar.







Nakon što su izabrani predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Požege na dnevnom redu je bilo imenovanje radnih tijela odnosno ODBOR ZA FINANCIJE u kojem je predsjednik Zdravko Jelčić te članovi Tomislav Didović i Slobodan Manović, ODBOR ZA ODREĐIVANJE IMENA ULICA I TRGOVA u kojem je predsjednik Mario Pilon, zamjenica predsjednika Marijana Matijević te članovi Valentina Legac, Ivanka Marić i Drago Despić, ODBOR ZA MEĐUGRADSKU I MEĐUNARODNU SURADNJU predsjednik je Berislav Andrlić, zamjenik predsjednika Slobodan Manović te članovi Igor Krizmanić, Dalibor Nedela i Damir Vondraček, SAVJET ZA ZASLUŽNE GRAĐANE I JAVNA PRIZNANJA predsjednik je Milan Gojo zamjenik predsjednika Drago Gašpar te članovi Maja Žepčević Matić, Vesna Vlašić i Josip Fajdić.

Radna tijela su usvojena s tim da su vijećnici ispred SDP-a za svaki prijedlog bili protiv odnosno njih šest.




Nakon toga na dnevnom redu našlo se razrješenje članova u tijelima gradskih ustanova odnosno Gradskoj knjižnici i čitaonici, Gradskom muzeju, Gradskom kazalištu te povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje je također usvojeno, te na usvajanju novih članova vijećnici SDP-a ponovno su bili sa šest ruku protiv svakog no ipak je usvojeno radi većine.




Izabrani predsjednik Gradskog vijeća Željko Glavić zahvalio se svim vijećnicima u svoje ime i ime svojih potpredsjednika te napomenuo kako posao nije niti malo lak ali da će se truditi ne razočarati nikoga, te kako u prisezi piše raditi i biti na dobrobit Grada Požege, Požeško – slavonske županije i Republike Hrvatske.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI