Hrvatska na pogon Maje Joščak bolja od Bosne i Hercegovine

Nogometna utakmica Hrvatska i BiH
(FOTO: M.J.)

10.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 4513

Jučer je u Velikoj pred oko 800 gledatelja odigrana prijateljska nogometna utakmica između ženskih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kojoj je naša reprezentacija na kraju zasluženo slavila.

VELIKA: HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA  2:1

Gledatelja: 800


Strijelci: 0:1 Milena Nikolić (30), 1:1 Iva Landeka (11m, 50), 2:1 Maja Joščak (54)


Hrvatska: Emma Barišić, Kristina Nevrkla, Mihaela Horvat, Maja Joščak, Matea Bošnjak, Ivana Rudelić, Iva Landeka, Kristina Šundov, Ivana Maltašić, Monika Conjar, Sandra Žigić

Izbornik: Božidar Miletić

BiH: Almina Hodžić, Marina Lukić, Antonela Radeljić, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović, Aida Hadžić, Milena Nikolić, Irvina Bajramović, Lejla Bašić, Dajana Spasojević, Selma Kapetanović

Izbornica: Samira Hurem

Igrač utakmice: Maja Joščak

Gošće iz Bosne i Hercegovine bolje su otvorile utakmicu, čitavo prvo poluvrijeme su bile dominantnija ekipa, stvorile su nekoliko opasnih situacija a jednu takvu je vrlo lijepo iskoristila Milena Nikolić u 30. minuti. Napadačica Bosne je bila najbolja igračica prvog poluvremena, dok je u redovima Hrvatske bilo teško bilo koga izdvojiti, sve su bile podjednako loše.

Odmor je očigledno donio ozbiljan razgovor u svlačionici, pa je u nastavku na terenu bila jedna nova Hrvatska, razigrana, rastrčana i opasna po gostujući gol. U samo 10ak minuta Hrvatska je iz minusa došla u plus, a prvo ime preokreta bila je najbolja hrvatska nogometašica Maja Joščak. Ona je najprije iznudila kazneni udarac kojeg je u poravnanje pretvorila Iva Landeka, a zatim je i sama zabila nakon što se oslobodila dvije protivničke igračice i topovskim udarcem smjestila loptu pod gredu.

Svih 90 minuta u kockastom dresu odlično je odradila i naša Kristina Nevrla iz Poljane koja je nakon utakmice rekla -  Jako smo loše ušli u utakmicu i nismo radili ništa što smo se dogovorili i nikako nismo mogli napraviti ništa jer je Bosna bila agresivnija i bolja momčad na terenu, zatim su naravno i zasluženo poveli. Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo pokušati odigrati što bolje da preokrenemo rezultat ako je moguće. I napokon smo počeli igrati kako znamo i izvršavati svoje zadatke. Zasluženo smo izjednačili a zatim i poveli, i do kraja smo kontrolirali utakmicu. Želim se i u svoje i u ime ekipe zahvaliti svim gledateljima i domaćinu na dobrom gostoprimstvu u Velikoj

Velika se još jednom pokazala kao sjajan domaćin, sve je na stadionu i oko njega funkcioniralo kao da se ovakve utakmice igraju svakog tjedna na lijepo uređenom stadionu. Sasvim sigurno ovo nije posljednja reprezentativna akcija u Velikoj, sigurno ćemo još u našem kraju gledati i žensku, ali i neke muške reprezentacije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI