¨Penetracijom¨ HDZ-a u HNS sada sasvim sigurno slijede novi parlamentarni izbori!? Zašto?

Izbori
(FOTO: SB Online)

10.06.2017. | I.J./sbonline/M.M.
Pregleda: 5862

Imamo novu presloženu većinu u Saboru, imamo nove ministre, imamo novu umjetno nestabilnu Vladu.

Sredio HDZ HNS-ovce s osmijehom na licu kao kada djeca idu iz škole, začuđujuće lagano.

Targetirani raskol neke stranke je čak i dugotrajan složen proces ali u ovom slučaju HDZ je raskolio HNS takvom lakoćom da to začuđuje.


Međutim slijedom događaja i apsolutnom pobjedom na lokalnim izborima HDZ-a i zamahom kojeg imaju bez obzira na ogroman teret na leđima u obliku Agrokora iz kojeg u svakom trenutku može izletjeti kapitalan gaf povezan s vladajućima bila bi grijehota ne izaći na nove parlamentarne izbore i zaplaviti kompletnu Hrvatsku uključujući i Rijeku te točkom na I preuzeti i ostatke glasačkog tijela HNS-a s bilo koje strane raskola.


Naime, zlato sija, očarava, izaziva labilnost u ljudima lomi ih, HDZ je HNS-u ponudio zlato koje nisu mogli odbiti, nekolicina na koje se računalo da i hoće odbila je i tu je priči kraj. Raskol je postignut starim poznatim metodama i umijećem već doktrine raskola kojom je HDZ ovladao. Napravili su ih ranjivima, zaratili su ih sad neko vrijeme mogu mirno čekati da se "poubijaju” a ostatku ranjenih ponuditi spas u zamjenu za lojalnost i rad na terenu. U takvoj predpostavci novi izbori su idealni za HDZ i takav penal bez golmana na golu neće neispucati, sasvim sigurno će ići na kartu novih izbora i pokupiti ostatke postotnih poena te ojačati svoju poziciju usuđujemo se reći doći u takvu poziciju gdje će ih čak moći uspoređivati snagom s Tuđmanovog HDZ-a.

Ciljano postignuta klimava većina u Saboru u liku i djelu HNS-a koja je predodređena za odstrel će u svakom trenutku biti spremna klimati glavom kako Plenki kaže te će za Judine škude i podnijeti žrtvu rušenja proračuna, kako će se se pred narodom i Bogom opravdati, vjerovatno nikako, bit će to za njih politički, moralni i Božiji kraj poigravanja s tuđim sudbinama, sudbinom naroda, sudbinom djece uključujući u konačnici i HDZ jer preočito je da se bez obzira na trenutne rezultate procesi promjena nezaustavljivo odvijaju a HDZ je napravio toliko grijeha da ih promjene u lošem smislu po njih neće zaobići za naredne generacije, bumeang je uskoro u svom zaokretu za nazad brzinom kojom ga neće moći uhvatiti i neminovno je da će se pri tome pokušaju ilustrativno rečeno ozlijediti.

Zaključno, parlamentarni izbori nam neminovno dolaze, nažalost opet! Koliko 100, 120 milijuna kuna njima nebitno narodni novci su i lako je s tuđim novcem galantan biti.

Obzirom da je tema obrađivanja još uvijek sviježa potrudit ćemo se narednih dana secirati je još više prikupljanjem informacija te je kvalitetnije obraditi i donijeti kvalitetniju procjenu a time i zaključak bliske budućnosti političkog puta Hrvatske.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI