Radnici Zvečeva: ¨ U štrajku smo dok se ne isplate plaće i dok uprava ¨Zvečeva¨ ne da ostavku¨

Zvečevo u štrajku
(FOTO: A.M.)

07.06.2017. | M.M.
Pregleda: 12163

Prvo štrajk, pa pitanje stečaj ili predstečaj, a onda ipak ponovno štrajk u koji radnici požeške tvrtke "Zvečevo d.d." sutra idu, kojima je rečeno da unatoč svemu dolaze na posao i da će se financijski problem riješiti što se na žalost još nije dogodilo.

Naš izvor iz "Zvečeva" tvrdi kako je prošao zakonski period u kojem im nije isplaćena plaća za travanj i da ovo "sirotinjski" što je radilo u "Zvečevu" od 6:00 sati sutra neće raditi.

Ne samo da će radnici ići u štrajk zbog ne isplaćenih plaća već uz potporu sindikata odnosno gospodina Josipa Laskura tražit će smjenu uprave "Zvečeva" jer su, kako tvrdi naš izvor oni za to zaslužni što je firma u kolapsu i što nema sirovina koje dođu na "kapaljku" iz "Podravke" te se potroše u roku dva dana pa tako nema niti samih proizvoda, prodaje pa ni zarade od proizvedenog i prodanog.


Štrajk se neće prekinuti dok se ne isplate plaće za još 90 radnika kojima nisu isplaćene te dok uprava istoimene firme ne da ostavku sa svih funkcija.


Radnici uz potporu sindikata zahtijevaju ostavku Zdravka Alvira te njegove desne ruke u Požegi Milana Raića i svih ostalih, kako tvrde podobnih u toj ekipi.


Jeli ovo sada stvarno kraj povijesne požeške tvrtke koja je prva u svijetu napravila čokoladu s rižom i mnogih obitelji koji žive od rada u toj tvrtki, a za par dana će pričati kako su nekada radili u "Zvečevu" koje je proizvodilo slavnu i poznatu čokoladu te mnoge druge proizvode.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI