Osnovna škola Antuna Kanižlića završila projekt ¨Učenje za život – prijenos znanja, vještina i kompetencija¨

Erasmus+ projekat
(FOTO: V.Č.)

02.06.2017. | V.Č.
Pregleda: 2666

OŠ Antuna Kanižlića tijekom ove školske godine bila je nositelj međunarodnog projekta "Učenje za život – prijenos znanja, vještina i kompetencija" u kviru Erasmus plus programa. Projekt je trajao godinu dana, od 1. lipnja 2016. do 31. svibnja 2107., i posljednjim danom mjeseca svibnja priveden je kraju.

Tim povodom projektni tim organizirao je konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svrhu, ciljeve i rezultate provedenog projekta. Riječ je o projektu u kojemu je naglasak stavljen na uvođenje domaćinstva kao izvannastavne aktivnosti u kurikul Škole čime bi se obogatila ponuda aktivnosti koje učenici mogu izabrati prema svojim sklonostima i interesima. Ravnateljica Škole gđa Marija Samardžija rekla je kako je već sada provedeno plansko uklapanje elemenata domaćinstva u školske projekte te kako se od sljedeće školske godine planira uvesti zasebna izvannastavna aktivnost Domaćinstvo. Istaknula je kako je upravo ovo područje u današnje vrijeme zanemareno te da se kod učenika primjećuje nedostatak osnovnih životnih vještina. Stoga će uvođenje domaćinstva pomoći obučavanju učenika za stvarni život, pružiti im znanja i vještine koje će im itekako dobro doći u svakodnevici. Škola je dala punu potporu ovom projektu i provodi sve pripremne radnje da bi domaćinstvo zaživjelo od jeseni, tj. od nove školske godine. Za to je u prvom redu potrebno osigurati odgovarajući prostor – kabinet koji će biti opremljen kao kuhinja, sa svim potrebnim aparatima i priborom, ali u kojemu će biti i dio u kojemu će se nalaziti šivaći strojevi na kojima će učenici učiti šivati. U tu je svrhu pregrađena učionica Biologije i Kemije, provedene su potrebne instalacije, a slijedi opremanje namještajem za koji će biti potrebno izdvojiti određena financijska sredstva pa se u Školi nadaju potpori i donacijama kako bi osigurali što bolje materijalne uvjete.

Nastavnica tehničke kulture Renata Marinić navela je da je za realizaciju projekta Agencija za mobilnost i programe EU osigurala iznos od 6. 905 eura. U projektu je sudjelovalo pet nastavnika koji su bili na jednoj mobilnosti, u školi partneru St. Ignatisus College na Malti.


-Cilj projekta bio je steći iskustvo praktičnog rada u sklopu domaćinstva koji bismo mi uklopili u suvremeni kurikul izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo i poduzetništvo. Na mobilnosti, koju smo ostvarili u listopadu prošle godine, imali smo priliku vidjeti tamošnji program rada s djecom u učenju sadržaja domaćinstva. Na osnovi iskustava stečenih na mobilnosti održali smo niz predavanja na razrednim i učiteljskim vijećima te na županijskim stručnim skupovima, s učenicima osmislili i održali šest radionica za koje smo načinili i katalog. Sljedeći je korak uvođenje izvannastavne aktivnosti od sljedeće školske godine – istaknula je Renata Marinić, voditeljica projekta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI