Do pobjede, usprkos lažima i obmanama

Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić
(FOTO: Lidija Galić)

29.05.2017. | Marko Marinić
Pregleda: 10780

- Komentar kampanje?

-Nakon prvog kruga izbora, želim čestitati i zahvaliti na izlaznosti, odnosno hvala glasačima što su prepoznali mene kao nositelja programa i projekata koje smo do sada ostvarili. Malo je nedostajalo i zbog dva posto moram ići u drugi krug. Kroz kampanju sam nastojao biti korektan i ne dirati u privatno. No, neki se nisu ponašali tako. Bilo je dosta obmana i laži prema meni, ali nisam reagirao. Nažalost, to se i dalje nastavlja. Kruže priče i obmane da kao načelnik želim zatvoriti ljekarnu u Jakšiću?!? Kakva besmislica. Nikad to nisam radio, to nije moj način komuniciranja i rada, nikad nikog nisam opstruirao, a ne daj Bože išao na štetu svojim sumještanima. Znaju to dobro i oni koji takve priče plasiraju. Svojoj općini samo dajem i činim sve da se kvaliteta i standard života u njoj podižu svakodnevno. Tako ću nastaviti i dalje, pa i oprostiti podmetanja i laži. Moj cilj je uvijek korak naprijed za boljitak svih nas – od gospodarstva do kvalitete života za svakog pojedinca. To sam i dokazao u ovih 12 godina rada u Općini i za općinu. Mnogi nisu vjerovali da ću poljoprivredno zemljište moći sačuvati za naše OPG-ove. Sve zemljište je dobiveno i prodano domaćim OPG-ovima, i ostatak zemljišta će ići u tom smjeru, da ga zadrže domaći OPG- koji mogu u ovoj poljoprivrednoj općini unaprijediti kvalitetu življenja.

-Nastavak kampanje?


-Zato čestitam i suparnicima koji su se kandidirali i prošli u drugi krug. I u nastavku kampanje idemo fer i korektno, te ističemo svoje programe i projekte, i na taj način želimo potaknuti birače da izađu i podrže boljega. Općina Jakšić je perspektivna, na dobrom položaju, i može puno toga iskoristiti, kako iz projekata EU fondova, tako i ministarstava, agencija… Želim što više projekata prijaviti, kao i one u koji su već prijavljeni i u tijeku, čim prije realizirati, sukladno zadanim rokovima. Pozivam sve glasače i naše sumještane; birajte onoga tko zna i tko ima program i projekte za razvoj i kvalitetu života u našoj općini. Naš prioritet je i razvoj gospodarske zone koja će biti jamac boljeg života za sve buduće generacije.


-Bitan je razvoj svakog mjesta općine?

-Općina niz godina prati ravnomjeran razvoj svakog naselja. Prioriteti su bili vodovod i kanalizacija. Nakon izgradnje u Tekiću, Cerovcu i Granju, idemo rješavati i nogostup. Jakšić i Radnovac je dobio nogostup, a u tijeku je javna nabava za izgradnju nogostupa u Eminovcima. Želja mi je da zajedno s Gradom Požegom i Hrvatskim cestama spojimo Eminovce s Požegom u koridoru državne ceste D51. Hrvatske ceste bi bile nositelj projekta, općina Jakšić i Požega bi financirali projektnu dokumentaciju. To je bitno i zbog ribnjaka, ŠRD-a "Šaran", Parka šume Eminovci koja je trenutačno zapuštena, a ima itekako velik potencijal.

-Suradnja s nezavisnim listama u Općinskom vijeću?

-Kao i do sada, iako je HDZ imao većinu, nadam se konstruktivnoj i uspješnoj suradnji sa svima u vijeću jer je to nužno za dobrobit naše općine, svakog naselja, pojedinca. I do sada smo 99 posto odluka donosili jednoglasno, vjerujem da će se takva suradnja nastaviti, da sve što je projektno predloženo bude i ostvareno, a ne opstruirano.

-Udruge?

-Općina financira sve udruge. Važnost civilnog društva itekako nam je prioritet. Sve udruge koje su se kandidirale i koje postoje, one koje dugo funkcioniraju , ali i one nove, Općina prati i sufinancira u svim aktivnostima - manifestacije, sport, lov , ribolov… Novca, naravno, nikad nije dovoljno, ali Općina nastoji, ako ne financijski, onda u nekom drugom obliku pomoći. To smo radili do sada, i to ćemo nastaviti raditi za svaku udrugu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI