Hrvoje Galić: ¨Ja ne znam tko je nama odlučio dati samo 5 biračkih mjesta na uvid¨

NL Za bolje sutra nositelj Hrvoje Galić
(FOTO: M.M.)

25.05.2017. | M.M.
Pregleda: 17841

Nezavisna lista Za bolje sutra s nositeljem liste u Pleternici Hrvojem Galićem uložila je prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu "protiv privremenih rezultata lokalnih izbora za gradonačelnika grada Pleternice i gradsko vijeće grada Pleternice objavljenih na stranicama Državnog izbornog povjerenstva i nezakonitih izbornih radnji tijekom i nakon zatvaranja biračkih mjesta koje se danas odradilo u 12 sati.




"Ovdje u Gradskom izbornom povjerenstvu izvršena je kontrola, dakle ono što je Županijsko izborno povjerenstvo naredilo da se kontrolira i sve je točno kao što je stajalo u zapisnicima i imam informaciju da je Županijsko izborno povjerenstvo jednoglasno odbilo prigovor Nezavisne liste s nositeljem i kandidatom Hrvojem Galićem na rezultate koji su već bili objaviti.


Oni koji sudjeluju i izbornom procesu prvenstveno moraju znati izbornu proceduru. Postoje zakoni, Županijsko izborno povjerenstvo, Gradsko izborno povjerenstvo i Državno izborno povjerenstvo koje provodi izbore i svi oni koji sudjeluju u izborima moraju znati proceduru kako ona teče, ne nagađati i zapravo ne insinuirati određene radnje. Ja sam sudjelovala u jako puno izbornih procesa i točno znam kakva je procedura i nije mi ovo ništa novo prema tome legitimno pravo je svakoga tko je nezadovoljan svojim rezultatima da uloži žalbu ako ima osnove za to jer živimo u demokratskoj državi u kojoj se poštuju zakoni i procedure koje je propisala Republika Hrvatska." rekla nam je Antonija Jozić te napomenula kako HDZ je pobjednik ovih izbora i HDZ nastavlja raditi za Pleternicu sljedeće četiri godine.




"Dobili smo poziv našeg Gradskog izbornog povjerenstva gdje su nam dostavili rješenje o tome da možemo izvršiti uvid u biračka mjesta 13 i 25 za mjesto gradonačelnika i za 5, 6 i 22 broj biračkih mjesta za Gradsko vijeće.




Mi smo ograničeni na tih 3 plus dva biračka mjesta odnosno ukupno 5 biračkih mjesta i s obzirom na to da smo mi htjeli izvršiti uvid na neka druga biračka mjesta te nismo bili omogućeni jednostavno smo odbili pristupiti prebrojavanju glasačkih listića koji su se nalazili u tim kutijama.

Ja ne znam tko je nama odlučio dati samo 5 biračkih mjesta nama na uvid, pitao sam gospođu Leko koja je predsjednica povjerenstva koja je odgovorila da je to odluka Županijskog izbornog povjerenstva te jednostavno nismo htjeli prebrojavati kutije koje su nam dostavljene takve kakve jesu.Nakon svega ovoga konzultirali smo se s odvjetnikom i bit će prigovor i žalba jer zapisnik nismo nikakav potpisali." - rekao je Hrvoje Galić







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI