Biskup dr. Antun Škvorčević osnovao Katoličku osnovnu školu u Novskoj


(FOTO: pozeska biskupija)

25.05.2017. | M.M./pozeska-biskupija.com
Pregleda: 6696

Požeški biskup dr. Antun Škvorčević osnovao je minuloga mjeseca ožujka Katoličku osnovnu školu u Novskoj koja će s radom započeti školske godine 2017./2018. a za ravnateljicu spomenute škole imenovao je s. Mariju Jelenu Krilić iz Družbe sestara kćeri milosrđa trećeg reda sv. Franje, vjeroučiteljicu u Srednjoj školi Novska.Kako bi što bolje upoznali roditelje i širu javnost o ulozi i cilju Katoličke osnovne škole, u prostorima Pastoralnog centra Župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj održan je 22. svibnja susret s roditeljima, odnosno zainteresiranima za rad nove škole. Gost predavač bio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici Mario Večerić, zajedno sa suradnicama svoje škole.




Ravnatelj Večerić predstavio je rad Katoličke osnovne škole u Virovitici, istaknuvši njezin pristup svakome djetetu osobno te važnost suradnje roditelja sa školom.Kazao je kako je obitelj prva škola, a sve ono što učenici u školskim klupama rade nadogradnja je onoga što primaju od svojih roditelja. Naglasio je važnost učitelja i drugih djelatnika u školi, ističući kako je uz prenošenje znanja njihova zadaća pomoći mladim naraštajima da se na temelju evanđeoskih vrijednosti izgrađuju i rastu u cjelovite osobe. Osobna iskustva rada u katoličkoj školi posvjedočila je učiteljica Viktorija Majstorović. Govorila je o svom učiteljskom poslanju, zatim odgojno-obrazovnom projektu katoličke škole te prenošenju znanja, i uvođenju u život svjedočeći im kao vjernica, majka, supruga i učiteljica svoje iskustvo života.


O upisu djece u katoličku osnovnu školu te suradnju s njezinim djelatnicima progovorila je majka jednog učenika, Jelka Predragović iz Virovitice, koja je ujedno član u školskom Vijeću roditelja. Naglasila je kako se u školi osjeća kao u vlastitom domu, zatim je govorila o roditeljskim susretima, duhovnim obnovama, tribinama i radionicama.


Rad s djecom u produženom boravku, koji je sastavni dio odgojno-obrazovnog projekta u katoličkim školama Požeške biskupije, nazočnim roditeljima opisale su učiteljice Mirta Šarić i Melania Botić Matić. Potom su roditelji imali mogućnost postavljati pitanja oko upisa djece u prvi razred Katoličke osnovne škole u Novskoj.Osim roditelja, zanimanje za rad nove škole iskazali su Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska te novoizabrani čelnici Grada Novske: Marin Piletić, gradonačelnik i Marija Kušmiš, njegova zamjenica.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI