Ovaj vikend ¨Susret planinara pjesnika i slikara 2017.¨  i  ¨Požega zdravi grad¨

HPD "Sokolovac"
(FOTO: M.M.)

24.05.2017. | M.M.
Pregleda: 8699

Ususret održavanju manifestacija  Susret planinara pjesnika i slikara 2017.  i  "Požega zdravi grad"  jučer je održana konferencija HPD-a " Sokolovac".

"Kao i prošle godine naše društvo sudjelovat će u manifestaciji "Požega zdravi grad" koja se održava 27. svibnja od 9 sati na šetnjici uz gradski park.

Tema manifestacije ove godine je šumarstvo i planinarenje gdje sudjelovanjem na ovoj manifestaciji želimo promovirati rad našeg društva i pozvati građane da nam se pridruže u planinarenju." - rekao je tajnik društva HPD "Sokolovac" Darko Majski






"Planinarstvo i šumarstvo imaju mnogo dodirnih točaka, a već sam naziv planina ili gora su sinonimi za šumu. Planinari obično čuvaju objekte koji su radi gospodarenja šumama podigli i uredili šumari kao ceste, staze, lugarnici." - dodao je predsjednik Hrvatskog šumarskog društva ogranak Požega Boris Miler




"Ono što nas očekuje ovu nedjelju 28. svibnja je tradicionalni susret planinara, pjesnika i slikara na Sovskom jezeru. Ova manifestacija održava se od 1981 godine u organizaciji planinarskog društva Dilj Gore, a od 2011 godine preuzelo je društvo HPD "Sokolovac.

Ujedno uz druženje pokušavamo pozvati što više ljudi i planinara kako bi upoznali ljepote ovog djela Slavonije, a sve to počinje u 10 sati.

Planinarima slikarima ovo je prilika da izlože svoje slike ali i da nađu inspiraciju za nove. Tako će posjetitelji imati priliku kako takve slike nastaju.Sve ovo bit će popraćeno stihovima planinara pjesnika." rekla je Snježana Poljak dopredsjednica HPD-a "Sokolovac"




Organizator će svim posjetiteljima priuštiti kraći planinarski izlet u trajanju od 2 sata te nakon toga svi će se poslužiti dobrim planinarskim grahom.

"Kako već se zna mi kao društvo legalizirali smo naš dom "Lapjak" u Velikoj, a sada smo u postupku legalizacije kuće "Trišnjica".

Problem kod te kuće je što se nalazi u zaštićenom području gdje po takvom zakonu ne može se niti graditi niti legalizirati i to je problem na koji smo mi uputili dopis, ministarstvima, županiji,općini Velika i PP Papuk te ih upoznali s tim, a uz to i Hrvatski planinarski savez je također upoznat s tim na skupštini koja je održana prošli mjesec.

Problem je taj što su planinari tu više od 100 godina, a parkovi prirode su proglašeni devedesetih godina tako da bi taj dio trebalo urediti jer svi ti objekti su postojali prije." - rekao je predsjednik HPD-a "Sokolovac"







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI