Druženje HSS-a i koalicijskih partnera te predstavljanje programa i kandidata

HSS Požega
(FOTO: HSS Požega)

14.05.2017. | M.B./HSS Požega
Pregleda: 7820

Kandidati Koalicije HSS – HNS i Hrvatski laburisti za gradonačelnika i zamjenike te kandidati na listi za Gradsko vijeće grada Požege družili su se sa svojim sugrađanima i predstavili im dio svoga programa za Lokalne izbore 2017. godine koji će se održati 21. svibnja.

"Revitalizacija Požeške gore"

Poticanje sadnje višegodišnjih nasada, vinograda i voćnjaka, na Požeškoj gori, izgradnja i redovito održavanje svih puteva, uređenje Vrhovačkog grada koji bi mogao biti zanimljivo izletište, sadnja stabala na Sokolovcu za stvaranje hlada na ovom popularnom požeškom brdu na kojem se odvijaju određenja događanja (čudimo se što se nitko do sada nije sjetio zasaditi stabla javora, jasena i tako stvoriti hlad posjetiteljima), objediniti sve proizvode Požeške gore u jedan brand koji bi postigli bolju cijenu na tržištu, a naši sugrađani bi kupujući te proizvode pomagali razvoj naših poljoprivrednih gospodarstava, proglašenje Požeške gore značajnim krajobrazom, veće korištenje atraktivne edukativne Tematsko poučne Staze sokola u turističke svrhe.






"Zelena Požega"

Obuhvaća niz projektnih aktivnosti koje navodimo u nastavku:

Obnova zgrada u Požegi javno-privatno-financijskim partnerstvom

U centru Požege ima popriličan broj neuglednih zgrada koje svojim pročeljem i fasadama narušavaju izgled grada. To zasigurno nije lijepo za vidjeti građanima i turističkim grupama koje s vremena na vrijeme borave u turističkim obilascima Požege. Nakon tradicionalnih gradskih manifestaciju u pješačkoj zoni, na društvenim mrežama česti su komentari naših sugrađana o ružnoj pozadini iza štandova izlagača. Razlozi za neuređenost zgrada su vjerojatno financijsko stanje vlasnika i nesređeni imovinsko-pravni odnosi.



Projekt "Zeleni vrtovi Požege"

Kako je u mnogim svjetskim i hrvatskim gradovima uređeno pitanje korištenja zelenih površina od strane građana, ne vidimo razloga da i grad Požega ne bi mogao slijediti primjere drugih gradova. Predlažemo da grad Požega pristupi realizaciji projekta "Zeleni vrtovi Požege" kako bi na više lokacija u gradu stvorili zelene oaze, koje bi bile namijenjene korisnom radu građana s ciljem proizvodnje hrane za vlastite potrebe, a bile bi i idealno mjesto za druženje.

Ustupanjem neiskorištenih gradskih parcela svim zainteresiranim građanima bi se time zadovoljila potreba građana za zdravom hranom i anti-stresnom aktivnošću. Također je potrebno urediti odnose Grada i građana koji takve površine već koriste.




"Pametno drvo"

Po uzoru na neke europske i hrvatske gradove "zasaditi" ćemo pametno drvo u parku kraj Orljave, na kojem će sugrađani i posjetitelji moći besplatno napuniti baterije za mobitele, računala i električne bicikl, a koje bi se napajalo solarnom energijom.

"Nextbike"

Požegu ćemo uključiti u projekt Nextbike koji je najzabavniji, najpovoljniji, ekološki najčišći i najbrži prijevoz u gradu!

Svaki sugrađanin imao bi svojih 30 besplatnih minuta vožnje svaki dan u svom Nextbike gradu, i na taj način bi štedio vrijeme i novac, smanjivao emisiju CO2 i prometnu gužvu i pozitivno utjecao na svoje zdravlje.

Hitna sanacija svih divljih odlagališta smeća, a na takvim mjestima zasaditi stabla i grmove.

Kandidati Koalicije HSS – HNS i Hrvatskih laburista također žele riješiti i:

"Problem korištenja parkirališta ispred stambenih zgrada u Gradu Požegi"

U pojedinim kvartovima Požege stanari u stambenim zgradama imaju veliki problem korištenja parkirališta ispred stambenih zgrada od strane osoba koje ne stanuju u tim zgradama.

Ovaj problem se godinama ne rješava dok stanari negoduju i pitanje je vremena kada će izbiti fizički sukob između stanara i osoba koje koriste ova parkirališta, dok je ispred nekih zgrada uobičajeno da se na automobile osoba koje ne stanuju u zgradama gdje parkiraju, bacaju razne stvari na haube automobila jer te osobe na usmena upozorenja stanara uopće ne reagiraju.

Problem bi se mogao riješiti kada bi bilo riješeno pitanje vlasništva zemljišta ispred zgrada te etažiranje stanova nakon čega bi trebalo postaviti znak o zabrani zaustavljanja i parkiranja, a u tom slučaju bi mogla uredovati policija.




I zato pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da u nedjelju 21. svibnja, na listi za gradonačelnika Požege zaokruže broj 2. i glasuju za Predrag Livaka kandidata za gradonačelnika, i Dejana Miščevića i Krešimira Štefeka za zamjenike gradonačelnika. Ovo su kandidati koji imaju najbolji program za mlade, za turizam i poljoprivredu, za razvoj prigradskih naselja i originalne projektne ideje "Zelena Požega" i "Revitalizacija Požeške gore".

Ovo je samo dio našega programa, a sve naše projektne ideje i aktivnosti naši sugrađani mogu pronaći na Facebook stranicama Gradonačelnik Livak i HSS Požega.

A na listi za Gradsko vijeće grada Požege također da zaokruže broj 2. i glasuju za Koaliciju HSS – HNS – Hrvatski laburisti, uz podršku Stranke umirovljenika:

Predrag Livak, Dubravko Hranjec, Ivica Bilmez, Danka Tolić, Dejan Miščević, Krešimir Štefek, Silvana Kordiš, Anita Odoljević, Milan Paun, Jasna Pregun, Anđa Gitt, Mirjana Balog, Nada Kerner, Darija Husić, Dubravko Čonka, Slavka Mijatović, Gojko Medaković, Nada Krmpotić, Marija Hranjec, Antun Višeticki i Sara Tolić.

Ovo su kandidati imaju najbolji program za mlade, za turizam i poljoprivredu, za razvoj prigradskih naselja i originalne projektne ideje "Zelena Požega" i "Revitalizacija Požeške gore".

Na listi Koalicije HSS – HNS – Hrvatski laburisti za Gradsko vijeća grada Požege, koju podržava i Stranka umirovljenika, su jednostavni, obični i pošteni ljudi. Zastupljene su sve skupine naših sugrađana od umirovljenika, mladih, poljoprivrednika, hrvatskih branitelja, visokoobrazovanih, doktora medicine, kandidata sa srednjom stručnom spremom, uglednih poduzetnika, predsjednika utjecajnih gradskih udruga, sindikalista, studenata i ekonomista.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI