Katolička osnovna škola osmu godinu pomaže donacijama za školovanje djece u Beninu

Srcem za Benin - Katolička osnovna škola iz Požege pomaže djeci u Beninu
(FOTO: M.M.)

11.05.2017. | M.M.
Pregleda: 7813

Katolička osnovna škola iz Požege danas je ugostila misionarku Blanche Dakin iz Benina. Ovaj posjet i gostoprimstvo upriličilo je se prigodnim programom prilikom kojega su predstavnici svakog razreda predali sestri prikupljeni novac za školovanje učenika u Beninu.







Sestra Blanche Dakin članica je organizacije "Marijine sestre od čudotvorne medalje iz Benina".





"U Hrvatskoj sam od prije tri godine gdje studiram kod Isusovaca filozofiju i teologiju.

Naše sestre u Beninu djeluju više od 30 godina gdje puno pomažu djeci koja nemaju mogućnost školovanja, koja su siromašna i napuštena.

U Beninu imamo dva sirotišta o kojima brinemo za oko sto djece. Za školovanje jednog djeteta za jednu školsku godinu potrebno je sto eura." - rekla nam je sestra Blanche Dakin




"Već osmu godinu Katolička osnovna škola iz Požege sudjeluje u ovom projektu i pomoći. Tako se svaki naš razred brine za jedno dijete iz Benina, odnosno prikupili su sto eura koje ćemo mi danas predati sestri za školovanje djece u Beninu.

U ovoj akciji sudjelovalo je osam razreda s po dva odjeljenja te smo prikupili 1600 eura pomoći." - rekla nam je učiteljica i voditeljica ovog projekta Lucija Lucić































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI