Požega može potvrditi naslov, borba za ostanak ulazi u završnicu

(Iz arhive)
(FOTO: M.M.)

05.05.2017. | M.M.
Pregleda: 2727

Županijski prvoligaši sljedećeg vikenda igraju 18. kolo koje donosi nekoliko vrlo uzbudljivih utakmica. Nogometaši Požege će na svojoj Rekreaciji ugostiti Lipik i eventualnom pobjedom bi i matematički potvrdili već odavno sigurni naslov prvaka. Kao i protiv svih u 1. ŽNL, Požega je apsolutni favorit u tom dvoboju, pjenušac je već na hlađenju.

U subotu u večernjem terminu lokalni derbi Tim osvježenja i Slavena u Kuzmici donosi jednu zanimljivu utakmicu u kojoj niti jedni niti drugi nemaju pretjerano veliki presing iako gostima iz Gradca bodovi svakako trebaju, no njihov fokus je ipak više na onom sljedećem kolu kada u Gradac dolazi Dinamo. U međusobnim ogledima Tim osvježenje je daleko uspješnije, u svim dosadašnjim susretima u 1. ŽNL Kuzmičani su slavili, pa su samim tim i favorit u tom dvoboju.

Nedjelja donosi ono najzanimljivije u borbi za ostanak, na teren će sve tri momčadi koje su najugroženije. I dok sve ide na ruku Slogi i Dinamu, Croatiju očekuje teška muka u Kutjevu. Momčad iz Mihaljevaca u Kutjevo putuje bez 7 prvotimaca, dok Zeleni čekaju u najjačem sastavu. S druge strane Dinamo dočekuje Papuk koji dolazi bez 5 prvotimaca, a slično će biti i u Trenkovu. I dok Papuk zahvaljujući legendarnoj "žutici" u Vidovcima i ne može nastupiti u najjačem sastavu, u Kaptolu je nešto drugačija situacija, oni završnicu sezone igraju s pomlađenom momčadi pa se Slogi definitivno otvara mogućnost da osvoji 3 boda koja bi ih na kraju mogla ostaviti u prvoligaškom društvu. S obzirom na sve za očekivati ej pobjede Sloge i Dinama te poraz Croatije, a to bi značilo "opću opasnost" do kraja. U kombinaciji s eventualnim porazom Slavena u Kuzmici, 4 momčadi bi bile na po bod razlike jedni od drugih, Slaven 18, Sloga 17, Croatia 16 te Dinamo 15. Kakva bi to drama bila u posljednja 4 kola!


Jedina utakmica lišena bilo kakve rezultatske napetosti je ona u Buku gdje se sastaju BSK i Jakšić koji su odavno prebrinuli sve brige, a ostaje im samo odraditi posao do kraja.


Sve utakmice igraju se s početkom u 17,30 sati izuzev one u Kuzmici koja se u subotu igra u 19,30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI