SDP opet pobijedio HDZ u efikasnosti i razumu te racionalnosti realnog sektora

Grad Pleternica
(FOTO: Pleternica.hr)

03.05.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 12203

Kandidaturu za gradonačelnika Pleternice izrekao je i SDP-ov Davor Alaber te tako pokrenuo svoju utrku nakon Ronka u županiji, želimo mu sve najbolje i puno uspjeha!

Meni osobno gospodin Alaber nije poznat, ali nadam se da ću imati priliku upoznati ga. Na jučerašnjoj konferenciji za medije NL "Za bolje sutra" u Pleternici malo sam se raspitao o gospodinu Alaberu i svi su imali samo pozitivno mišljenje o njemu, posebno gospodin Galić, kandidat za gradonačelnika Pleternice, koji je istaknuo da se nada suradnji s Alaberom u Gradskom vijeću.

Doista, bez sarkazma, sve koje sam pitao imali su samo pozitivna iskustva s gospodinom Alaberom, radujem se i nadam da ćemo dobiti šansu intervjuirati ga za naš portal (ako smije, naravno, jer očito da je to u Požegi pojedincima zabranjeno i nepoželjno).


A sad ono očekivano...


Moram se osvrnuti na predsjednika ŽO SDP-a uvaženog gospodina, zastupnika u Hrvatskom saboru, Zdravka Ronka. U nevjerojatnom preokretu i neočekivanom razumijevanju za realni sektor, Ronko je kao predsjednik ŽO SDP-a izabrao pravog kandidata za gradonačelnika Pleternice i s tim ponovo pokazao da je bolji nego neki HDZ-om vođeni gradovi (namjerno ne spominjemo susjedni grad Pleternicu).

Ronko ide direktnim putem (ne kao neki drugi gradovi) i za kandidata postavlja vlasnika građevinske tvrtke. Ronko uopće ne ide okolnim putevima, nego u predviđanju da Pleternica uskoro izvodi višemilijunske građevinske radove, on odmah ide u racionalnom i razumnom smjeru te kao kandidata za gradonačelnika postavlja građevinskog inženjera i vlasnika građevinske firme.

Moramo priznati da je Ronko u ovom slučaju pokazao HDZ-u kako se to radi i da postoji efikasniji i unosniji put bez nekih posrednika.

U cijelosti prenosimo što je Davor Alaber napisao:

"Dragi moji prijatelji!
Smatram da je trenutak ( NE RADI DOLASKA MILIONSKI GRAĐEVINSKI RADOVA) da vas obavijestim kako sam se odlučio na još jedan,za mene veliki korak u životu, kandididat sam SDP-a za gradonačelnika Grada Pleternice.

Odrastao sam u svome malom, ali srcu velikom, selu Zagrađu. Po struci sam građevinski inženjer,diplomirao na Građevinskom fakultetu u Osijeku, te pričuvni časnik Hrvatske Vojske sa završenom obukom na Vojnome Učilištu u Zagrebu, oženjen otac troje djece, smješten sa obiteljskom domom u Pleternici.

Nakon završetka studija pripravnički staž sam odradio u Pleterničkom Komunalcu ( STO JE JAKO PRAKTIČNO ), te sam nakon toga odlučio otići za boljim poslom u drugu županiju ( NAŽALOST RAZUMLJIVO , NIJE BILO OVDE RADAOVA ZA GRADAVINARAE ) , jer u našoj, a znate kako se kaže "nemaš nikog svoga na velikim političkim pozicijama" te je teško doći do adekvatnoga zaposlenja, što svakako želim promijeniti.

Kod nas stoji ono:Uspiješ li se zaposliti, trebaš očito cijeli život biti dužan " što te neko zaposlio preko veze" ,tvoj trud i trud tvojih roditelja koji su te odškolovali, bilo da si završio srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje,nitko ni ne spominje.

Poslovnu karijeru sam gradio na gradilištima na području gradova Zagreba, Dubrovnika, Opatije i dijelom van naše domovine na području Republike Austrije,ali u meni se stvorila želja vratiti se u svoj rodni kraj poslom, i eto me.

Iako prilike nisu bile povoljne, 2016 godine,otvorio sam svoju tvrtku registriranu u Pleternici, te pokušavam stvoriti egzistenciju sebi, svojim djelatnicima i njihovim obiteljima.( HVALA BOGU KREĆU MILIONSKI GRAĐEVINSKI RADIVI U PLETERNICI I ZULANJI, ZNACI TRENUTAK POVRATKA PUNI POGODAK )

Želim i računam na Vašu podršku da ZAJEDNO napravimo promjene u našoj maloj,ali jako vrijednoj općini. Na samom početku spominjem PROMJENE, koje svakako smatram da je potrebno napraviti.
A koje?

Trebamo poraditi na socijalnom programu u našoj sredini,za što se svakako moramo izboriti. (RONKO JE UZOR ZA OVU ŽELJU , ŠTA JE TAJ ČOVJEK NAPRAVIO OVOJ ŽUPANIJI NA SOCIJALNOM PODRUČJU TO JE NEVIĐENO U SVJETU )

Kako: ZAJEDNIČKI

Sve stoji u mom programu koji će vam uskoro biti dostupan. U njemu se između ostalog nalazi: NADAMO SE PRIJE 21.5.2017)
Roditeljski program,
Program Zapošljavanja,
Poljoprivredni program,

Čitamo po portalima svakojake objave napravljeno je ovo,napravljeno je ono itd… ma je,ali odoše nam mladi ljudi.

Moramo se izboriti da ostanemo na svojoj rodnoj grudi i da nam ima tko za 10-15 godina hodati po našim stazama,trgovima… MORAMO NAPRAVITI PROMJENE za dobrobit svih nas građana našega grada Pleternice i sela naše općine."


Evo rješenja problema iseljavanja- logično je da "moramo napraviti promjene" a promjena je da zaustavimo mlade od iseljavanja. Svaka čast na programu 18 dana pred izbore, prema mom skromnom mišljenju, rješenje je sasvim u redu.

Urednik Ante Mandarić (bivši SDP-ovac)

Živio, druže!




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI