Za 2 godine isplaćeno 400.000 kuna malim poduzetnicima u Požegi

Gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: I.V.)

03.05.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9913

"Grad je nemoćan kada su u pitanju potpore velikim gospodarskim subjektima`: kaže Vedran Neferović" što ova rečenica može značiti , svašta ili?!

Stvarno se grad trudio malim poduzetnicima pomoći , to vam ja mogu reći iz svog osobnog iskustva! I to da bježe iz grada, mislim stvarno. Kome su dodijeljene te potpore?! Nisam ni znao da ih ima, ali logično, ja nisam u HDZ-u pa je lako moguće da to prođe kraj mene i ne znam ni jednog koji je to dobio potporu te mogu misliti koji su to bili.

Osobno se iskreno nadam da ovih 400 tisuća kuna  (za 2 godine) nije podijeljeno kao i nagrada grada. Svima poznato tko je dobio nagrade, ponovit ću samo dvoje.


Direktor Orljave Balenović i firma Presoflex Gradnja d.o.o.






Hvala vam gradonačelnice Neferović, hvala puno, hvala!??

Prenosimo u cijelosti sa portala gradonacelnik.hr

Neferović: Nedostaje nam malih tvrtki

Nakon Samobora, u top deset po izdvajanju za poduzetnike plasirali su se Čabar– 1,95 posto, Buzet – 1,72 posto, Otok – 1,70 posto, Požega – 1,68 posto, te Omiš sa 1,52 posto proračuna. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović ističe kako je njegov grad u specifičnoj situaciji jer su nemoćni kada su u pitanju potpore velikim gospodarskim subjektima. Grad jedino može, kaže, izvršiti određene korekcije po pitanju komunalne naknade ili olakšavanja posla izvoznicima.



`Mi nismo uteg velikim subjektima, ali nismo im ni veliki vjetar u leđa. Upitno je koliko uopće u tom sustavu možemo doprinijeti njihovom lakšem poslovanju, s obzirom na specifičnosti njihove djelatnosti s kojom konkuriraju na tržištu. U Požegi nedostaje više malih tvrtki koje bi mogle koristiti određene mjere direktne financijske potpore. Ne možemo apsolutno osloboditi gospodarstvo i ukinuti prihode Gradu, ali s mjerama koje su na snazi možemo pomoći u nekim stvarima. To i radimo putem mjera poticanja zapošljavanja, što se prvenstveno odnosi na obrte. U protekle dvije godine na taj je način isplaćeno više od 400 tisuća kuna. Poduzetnicima pokušavamo izaći ususret smanjenjem komunalne naknade. Međutim, gradski proračun je skroman i ne možemo značajnije financijski pomagati poduzetništvo. Ne smijemo zaboraviti da mi imamo blizu 4900 zaposlenih u privatnim tvrtkama u realnom sektoru, odnosno u poduzetništvu, te još oko 700 obrtnika. To je respektabilna brojka za naš grad`, kaže Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI