Puno kazalište uživalo u zvucima sevdaha uz Ružicu Maurus i goste

Večer sevdaha s Ružicom Maurus
(FOTO: M.B.)

29.04.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 11880

U Gradskom kazalištu Požega sinoć se tražilo mjesto više na "Večeri sevdaha" u izvedbi Ružice Maurus i gostiju. Ružicu je na klaviru pratio prof. Ivan Polić, a gosti su bili Komorni sastav Glazbene škole, Lorena Dokša na klarinetu i Ružičina prijateljica Martina koja je izvela pjesmu "Tebi, majko, misli lete".









Publika je pjevala u glas s Ružicom dok su se izmjenjivale neke od najpoznatijih sevdalinki poput "Moj dilbere", "Mito bekrijo", "Ne klepeći nanulama" i mnoge druge, a Ružica je posjetitelje počastila i ponekom makedonskom narodnom pjesmom od kojih je "Jovano, Jovanke" ostavila najveći dojam.


Klikni na video





Ružica Maurus maturantica je Glazbene škole u Požegi teoretskog smjera, osim što svira klavir i pjeva, ova svestrana djevojka se bavi glumom i pjeva u četiri zbora. Kada završi srednju školu želi ići na prijemni za vokalnog solista i paralelno na Dramske umjetnosti u Zagrebu. "Moji pjevački uzori su Kiri Te Kanawa, Marija Kalas, Barbara Hendricks, od domaćih Biserka Cvejić, Dunja Vejzović, profesorica kod koje idem u Zagreb Darija Hreljanović. Želja mi je jednog dana biti poput njih i raditi na svoj način. Htjela bih povezati glumu i pjevanje", rekla je nedavno Ružica za 034 portal.


















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI