Rezultati ankete na uzorku od 400 glasača

Anketa
(FOTO: 034portal)

28.04.2017. | A.M.
Pregleda: 15252

Na našem portalu od jučer je započela anketa s pitanjem koje glasi:Kojoj listi ćete dati glas na županijskoj razini?

Ponuđeni odgovori bili su:

- HDZ-HSLS-HDSSB-HSS-HSU – Alojz Tomašević
- SDP – Željko Samardžija
- MOST – Antun Franjić
- ŽIVI ZID – Danijela Laštovica
- NL "Za bolje sutra" – Željko Kalić


Do sada je glasovalo 400 glasača i rezultati su slijedeći:


Kako je to bilo i za očekivati koalicija okupljena oko HDZ-azauzima prvo mjesto s osvojenih 146 glasova (37%). Poprilično iznenađenje jeNezavisna lista "Za bolje sutra" predvođena umirovljenim brigadirom ŽeljkomKalićem koja osvaja 115 glasova (29%). Na treće mjesto svrstala se lista SDP-asa 67 glasova (17%), četvrti je MOST s 46 glasova (12%) dok je na začelju svojemjesto zauzeo ŽIVI ZID s 26 glasova ili 7%.



SDP je tako po prvi puta izguran s drugog mjesta i više nepredstavlja najjaču oporbenu struju u županiji već ga je prestigla Nezavisnalista "Za bolje sutra". Iako smo proteklih dana od HDZ-ovaca mogli čuti kako ćekroz izbore proći glatko već u prvom krugu, sudeći po anketi, to više nijeslučaj jer im za vratom puše Nezavisna lista koja svakim danom okuplja sve većibroj ljudi.

Ako se malo pozabavimo analizom mogućih scenarija naizborima te uzmemo u obzir da su nositelji prve tri liste, koje po anketi ostvarujunajveći broj potpore, jedan general i dva brigadira, priča bi mogla bitizanimljiva.

Naime HDZ-ov kandidat Alojz Tomašević će ipak morati u drugikrug gdje bi ga mogao dočekati nezavisni Željko Kalić koji je nikao kao gljivaposlije kiše, te svakim danom sve više raste.


Željko Kalić

Pitanje je može li i koliko dodatnih birača mobilizirati HDZu drugom krugu s obzirom da je već okupio veliku koaliciju, a i pitanje kome ćepokloniti povjerenje birači čiji kandidati ispadnu u prvom krugu.

Bilo kako bilo,stvari bi se na terenu nekima poprilično mogle zakomplicirati.

Naša anketa traje i dalje pa pozivamo sve čitatelje koji jošnisu glasali da to učine kako bi rezultati bili što vjerodostojniji.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI