Povodom 25 godina postojanja Obrtnička škola izdala monografiju

25. obljetnica Obrtničke škole u Požegi
(FOTO: M.M.)

28.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4529

Obrtnička škola Požega danas obilježava 25. godinu samostalnog djelovanja , a u čast obljetnice izdali su Monografiju 25. godina škole u koju se ne može staviti sve ono što su napravili ali mogu se prikazati zdravi temelji koji su potrebni za budućnost i još bolje djelovanje i usavršavanje.

Obrtnička škola obrazuje deset zanimanja u četiri sektora koja su prepoznatljiva i tražena na tržištu rada. Četiri zanimanja u sektoru graditeljstva ( zidar, tesar, soboslikar i arhitektonski tehničar), tekstilu ( krojač i modni tehničar), drvu ( stolar) i u ugostiteljstvu ( kuhar, konobar i turističko hotelijerski komercijalist) s tim da se kuhari i konobari upisuju i u izdvojenom odjelu u Pleternici.





"U sklopu obilježavanja 25. obljetnice škole ujedno će u našoj školi biti dio projekta CRO SKILLS kojemu smo mi partneri. Ovo je jedna marketinška kampanja za popularizaciju upisa u graditeljska zanimanja kako bi se potakao upis učenika u ta deficitarna zanimanja na našem području ali i u Republici Hrvatskoj.


Obrtnička škola svih ovih 25 godina trudi se naći način stipendiranja za svoje učenike i to koristimo kroz sve ove godine pa tako i ove godine planiramo upisati trogodišnja zanimanja u graditeljstvu ( drvo ) i krojače po JMO modelu te Obrtnička komora omogućuje toj djeci da dobiju stipendije, a ove godine smo ostvarili 22 stipendije od tisuću kuna u ugostiteljstvu.

Ovih dvadeset i pet godina smo se trudili naći svoje mjesto u našem gradu i županiji u strukama iz četiri sektora, podići razinu kvalitete obrazovanja u čemu smo i uspjeli.

Sada kada se kaže Obrtnička škola Požega tu se podrazumijeva kvaliteta i rad, a sve to smo uspjeli zahvaljujući zalaganju svih zaposlenih ali i naših učenika." - rekla nam je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder




Na Svečanoj sjednici učenice su pokazale kratku modnu reviju, nakon čega je uslijedio kratak video o povijesti škole i prezentacija učenika, njihovih zanimanja i radova koje uče kroz svoje obrazovanje.
























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI