U Požegi uskoro moguće stanje kao u Afganistanu i Somaliji

SDP-ovci
(FOTO: Sdp.hr)

22.04.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9330

Već nekoliko dana se može čuti u gradu kako je SDP Požeštine na čelu sa svima poznatim Zdravkom Ronkom postavio svoj pobjednički tim za Lokalne izbore 2017.

Ovo je aktualan, doduše, neslužben popis imena kandidata: Požega- Zdravko Ronko, naravno, kandidat za gradonačelnika, dr. Marijan Cesarik kandidat za dogradonačelnika te Marina Mirković također za zamjenicu gradonačelnika.Županija: Nezavisni Željko Samardžija kandidat je za župana, Bruno Horvat njegov zamjenik te Ljerka Švajhart također zamjenica.

U kratkoj analizi možemo zaključiti da Ronko pametno postavlja svoje kandidate u smislu dr. Cesarika za zamjenika iako je on više puta nama i drugima dao izjavu da ga "ne mogu natjerati ni puškom na kandidaturu", očigledno se ta izjava odnosila na kandidaturu za gradonačelnika, a ne za njegovog zamjenika.


Čudimo se ovom prihvaćanju kandidature visokopozicioniranog SDP-ovog bivšeg zamjenika ministra zdravlja i rijetkog iz županije u izvršnoj vlasti u Zagrebu, no zasigurno on ima razloge zašto se ovako dao degradirati gospodin bivši zamjenik ministra zdravlja i sad zamjenik gradonačelnika POŽEGE.


Mogući razlog za ovo je Ronkova politička igra kojom će na prvu liniju gurnuti Cesarika kada tijekom kampanje osjeti da su rezultati SDP-a loši i za te loše rezultate okriviti nekog drugog. Je li ta mogućnost realna, vidjet ćemo...

Za Ronka je sve poznato osim da nakon planirane pobjede na izborima i dalje misli ostati saborski zastupnik jer smatra da se grad kao prije može voditi iz Zagreba te samo ponekad boraviti ovdje. Očito zaboravlja da su se vremena promijenila i da grad stoji pred novim problemima koji prije nisu bili poznati te da je pozicija gradonačelnika zahtjevnija i ne može se adekvatno obnašati uz nekoliko sati u Zagrebu i nekoliko u Požegi, no svoje mišljenje o ovome birači će reći 21.5.

Marina Mirković, ispunjava i zadovoljava u jednoj osobi manjine i žensku kvotu, pametan potez.

Za županiju i gospodina Samardžiju se može samo reći da nije član SDP-a nego je nestranački kandidat. Je li taj potez napravljen zbog manjka kadrova u SDP-u ili iz nekih drugih razloga, ne znamo.

Bruno Horvat kao dožupan je dobar odabir i u HDZ-voj županiji najbolji HDZ-ovac na tom mjestu. Ostalo sve poznato.

Predlažemo i dajemo ideju SDP-ovom timu da na putu prema pobjedi budu primjeri građanima te se svi kolektivno odreknu naknada za pozicije i honorarno odrade svoje dužnosti. Poznato je iz drugih socijalističkih država, županija ili gradova gdje SPD vlada da je to dobar potez. Na primjer, u zapadnom Afganistanu ili centralnoj Somaliji, pa čak i u nekim dijelovima Zimbabvea, probijao se taj model vladanja, a to nema nikakve veze s velikom korupcijom u tim državama gdje si časnici mogu priuštiti raditi za 0 naknade.

Da ne bismo bili nekorektni prema ostalim političkim strankama, za nekoliko dana moći ćete čitati kritički analizu HDZ-ovog tima za grad i županiju. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI