Svečana sjednica povodom Dana Požeško - slavonske županije i dodjela nagrada laureatima

Laureati Požeško - slavonske županije
(FOTO: M.M.)

21.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4587

Povodom proslave 807. obljetnice obilježavanja Dana Požeško – slavonske županije danas je u Glazbenoj školi Požega održana Svečana sjednica na kojoj su prisustvovali gradonačelnici, načelnici mnogi gosti požeško - slavonske županije i premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.








"Nakon godinu dana ponovno smo se okupili kako bih proslavili Dan naše županije odnosno 807. obljetnicu prvoga spomena.


Požeško – slavonska županija prošla je turbulentna razdoblja kroz povijest koja su zabilježena i ostavila traga i koja nas i dan danas podsjećaju na davna prošla vremena. Na žalost u nekim područjima naše županije koja su najviše strada u Domovinskome ratu još i danas možemo vidjeti ruševine ali činimo sve kako bi ovoj našoj predivnoj županiji vratili sjaj.

Požeško – slavonska županija ima potencijale od poljoprivrede, drvne, mesne, prehrambene industrije pa sve do turizma zbog čega su joj stari Rimljani i dali naziv "Zlatna dolina".

Na časnu funkciju župana Požeško – slavonske županije izabran sam prije četiri godine i u te četiri godine trudio sam se dati ono najbolje od sebe kako bi život mojih sugrađana bio bolji.

Moram priznati kako sam nekada i sam bio iznenađen sporošću sustava i granicama koje su se pred nas postavljale ali sada s vremenskim odmakom mogu reći kako sam zadovoljan onime što smo postigli.

Želim se zahvaliti svim svojim suradnicima i djelatnicima na povjerenju koje su mi dali, do jučerašnjem predsjedniku Županijske skupštine, vijećnicima Županijske skupštine, vama gospodo gradonačelnici, gradonačelnice i načelnici na korektnoj i predivnoj suradnji te svim stanovnicima naše županije na podršci koju su nam iskazali." - rekao je župan Alojz Tomašević







"Ono što želim kazati je čestitati svima vama Dan Županije, laureatima koji će dobiti nagrade danas te se zahvaljujem na gostoprimstvu.

Projekt Slavonija za mene nikada nije imao nikakvih problema niti dilema prije izbora, a niti nakon jer osjetim i vidim kako pojedini krajevi dišu, kako Slavonija pokušava unaprijediti politiku, gospodarstvo i socijalnu situaciju te da za Hrvatsku u 2017. godini nema veće zadaće kako bi se pružila ruka prema pet Slavonskih županija i zato smo osmislili Projekt Slavonija.

Mi kao Vlada tražimo način kako bi našli rješenja za izlaz na autocestu, ojačati i spasiti tvrtke "Zvečevo", "Orljava" ali i sva druga pitanja gospodarstva kako bi se gospodarstvo podiglo te da mladi ne bi odlazili iz Slavonije i Republike Hrvatske." - poručio je Premijer Plenković.





Nakon govora i obraćanja domaćina i gostiju na Svečanoj sjednici uslijedila je dodjela županijskih priznanja.

Povelju zahvalnosti Požeško – slavonske županije koja se prvi puta dodjeljuje ove godine dobila je Osnovna glazbena škola Pakrac.




Godišnju nagradu dobili su Tomislav Stokić dobrovoljni vatrogasac i zapovjednik DVD-a Lipik, Udruga vinogradara, vinara i voćara "Vino kap" Kaptol, Ličkom zavičajnom društvo "Vila Velebit" iz Požege te nagradu za životno djelo dobio je Boris Ćiro Gašparac poznatiji kao Ćiro Požeški.













Prije Svečane sjednice župan i političari županije položili su vijence na Trgu 123. brigade u Požegi,a nakon Svečane sjednice, domaćin i gosti su se uputili na domjenak, a nakon toga na humanitarni koncert za malu Rinu Beble u dvoranu "Tomislav Pirc" od 20:00 sati.









Fotogaleriju Svečane sjednice možete pogledati ovdje.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI