Lovački savez PSŽ završio ocjenjivanje 368 trofeja za lovnu godinu 2016/2017.

Ocjenjivanje lovačkih trofeja za 2016/2017. godinu u Požegi
(FOTO: M.M.)

12.04.2017. | M.M.
Pregleda: 14322

Lovački savez požeško – slavonske županije prošli tjedan je ocjenjivao trofeje divljači za lovnu godinu 2016/2017. u Požegi u prostorijama lovačkog saveza županije Požeško-slavonske.

Trofeji divljači ocijenjeni su prema važećim pravilnicima ,formulama i uputama Međunarodnog savjeta za zaštitu divljači i lov (CIC), na način propisan Pravilnikom o načinu ocjenjivanja trofeja divljači. (objavljen u NN RH 01.srpnja 2008.godine.).

Ocijenjeni su svi dostavljeni trofeji bez obzira na starost i trofejnu vrijednost. Za svaki trofej izdan je trofejni list(obrazac TL) i predan vlasniku (držatelju) trofeja, te procjembeni list (obrazac OL) koji je predan ovlašteniku prava lova. Istovremeno komisija je popunila i obrazac ETD (evidencija trofeja divljači) te ga do zadanog roka 31.svibnja dostavila u Hrvatski lovački savez.






"Ovdje vršimo ocjenjivanje trofeja za 2016/2017. godinu gdje imamo 368 trofeja. Svaki zakupnik je dužan do 31. svibnja izvršiti ocjenjivanje trofeja i to predati u Hrvatski lovački savez.

Za jedan dobar trofej potreban je dobar uzgoj odnosno moramo biti dobri gospodari, a komisija godišnje ocjeni između 350 i 370 trofeja.

Ono što mi ocjenjujemo kao trofej kod divljači su : kod srnjaka, jelena i jelena lopatara rogovi, a kod lisice je lubanja, divlje svinje kljove itd." - rekao nam je Denis Milošević predsjednik Lovačkog izvršnog odbora Požeško – slavonske županije.




U komisiji su bili Milošević Denis dipl.inž., Terzić Božidar dipl inž, Barukčić Stipo prof., Penava Ivan dipl.inž., Grbić Ivan dipl.inž. I Korov Hrvoje dr.vet.med.




Ocjenjivanju su pristupila sva lovačka društva i tako udovoljili zakonskoj obvezi . Ukupno je ocijenjeno 368 trofeja i to : Jelena običnog 23 trofeja, Jelena lopatara 5 trofeja, Muflona 12 trofeja, Srna obična 211 trofeja, Divlje svinje 100 trofeja, Čagalj 1 trofej i Lisice 16 trofeja.




Od ocijenjenih 23 trofeja Jelena običnoga zlatnih nije bilo, srebrnih 3 trofej, brončanih 8 trofeja. Jelen lopatar od 5 trofeja 1 trofej je u zlatnoj medalji. Muflon od ocijenjenih 12 trofeja od čega zlatnih nije bilo ali u brončanoj medalji je 2 trofeja i srebrnih nije bilo.




Srna obična od 211 ocijenjena trofeja u zlatnoj medalji su 3 trofeja, srebrnih 10 i brončanih 26 trofeja. Divlja svinja od ukupno 100 ocijenjenih trofeja u zlatnoj medalji nije bilo, srebrnih 7 trofeja i brončanih 9. Čagalj od ukupno ocijenjenog 1 trofeja u zlatnoj medalji je 1 trofej i Lisica od ukupno ocijenjenih 16 trofeja u brončanoj medalji su 3 trofeja.

"Ove godine donio sam trofej lijepog jelena od nekih 12 godina starosti i vepra. Odstrjel ovih divljači je bio u rujnu prošle godine.

Od prije imam dva srnjaka koji su dobili bronce na ocjenjivanju trofeja i veliki uspjeh je ovako nešto postići u puno godina truda i rada jer za ovakav jedan dobar odstrjel potrebno je 10 do 15 godina." - rekao nam je Čorak Silvio iz RD "Slavonac" iz Kutjeva




Silvio je 16 godina lovac te se u prirodi i lovu najbolje osjeća i nadam se visokim medaljama svojih trofeja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI