Požeški GSS-ovci pronašli izgubljene planinare s djetetom

Požeški GSS-ovci sudjeluju u potrazi za Antonijom Bilić u Zagori
(FOTO: GSS Požega)

27.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4807

Jedanaest pripadnika Gorske službe spašavanja, stanice Požega, sudjelovalo je u sinoćnjoj potrazi za osobama izgubljenim na Psunju. U uspješnoj akciji, požeški su GSS-ovci pronašli dvojicu muškaraca i trogodišnje dijete kod Strmca u blizini Nove Gradiške.

- Radi se o dvojici prijatelja iz Nove Gradiške, koji su se s trogodišnjim djetetom uputili u planinarski izlet na Strmac. Bili su na putu između Strmca i Brezovog polja, padao je mrak i oni su se izgubili. Radi se o minski sumnjivom području, zvali su Centar 112 i zatražili pomoć - prepričava Dražen Mlinarić, pročelnik Gorske službe spašavanja Požega.

Požeški GSS-ovci zaprimili su dojavu oko 18,30 sati.


- Oni su imali GPS uređaj na mobitelu, poslali su nam koordinate mjesta na kojem se nalaze, to nam je uvelike pomoglo pri traženju. Kada smo stigli do njihove lokacije, a to je makadamski put, bili su umorni i gladni, ali medicinski zdravi pa nije bilo potrebe zvati Hitnu pomoć - dodaje Mlinarić u razgovoru za 034portal.


Akcija je bila završena prije 21 sat.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI