Ministar Marić obećao Zvečevo vratiti u funkciju, a Orljavu d.o.o. izbaviti ¨iz zatvora¨

Ministar Marić s gradonačelnicima i načelnicima
(FOTO: M.M.)

04.04.2017. | M.B.
Pregleda: 14237

Ministar državne imovine Goran Marić u našoj je županiji u radnom posjetu gdje mu je domaćin župan Alojz Tomašević koji je izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast biti domaćin ministru Mariću s kojim je razgovarao o nizu točaka koje su važne za razvoj naše županije, gradova i općina. Župan Tomašević je istaknuo kako je županija spremna sa svim ministrima Vlade RH i uz njihovu potporu otvarati nova radna mjesta.



"Naime, već dugi niz godina želimo staviti u gospodarsku aktivnost i one mrtve kapitale gdje je država vlasnik pa smo u tom kontekstu obišli i još ćemo obići poslovne subjekte koje bismo mogli staviti u funkciju. Prije svega, odmaralište na Zvečevu želimo staviti u funkciju te smo o tome dosta danas razgovarali. Jučer smo obišli taj prostor gdje se i sam ministar uvjerio da je to biser naše županije, ali nažalost devastiran. Propješačili smo kroz taj prostor da bi se uvjerili što sve treba učinit da bi se taj prostor doveo u funkciju. Pronaći ćemo odgovor kako ćemo to napraviti i tako otvoriti nova radnja mjesta. Također smo razgovarali sa svi gradonačelnicima i načelnicima općina o problematici određenih čestica te onoga što bi se moglo dati na darovanje u koncesiju kako bi se time moglo upravljati", rekao je župan Tomašević.





Danas će obići još nekoliko tvrtki u Požegi a ponajprije "Orljavu" jer, kako kažu, smatraju da njoj treba drukčiji model, prostor i pristup za razvoj i gospodarsku aktivnost te Etu d.o.o. koja je ugašena prije nekoliko godina.

"Na Zvečevu je vidljivo da je agresor ostavio krvav trag, no i nemar u ovih 21 godinu je pridodao stanju u kakvom se objekt nalazi danas. Vlada ima razumijevanja za ovu županiju i kao ministar učinit ću ono što mogu, naći ćemo model kako Zvečevo ponovo dovesti u funkciju, neću dopustiti da opet prođu godine do toga", rekao je ministar Marić.



Što se tiče "Orljave", ministar Marić ističe kako je teško ispraviti nešto što je netko jednom davno zamislio, napraviti tvornicu u zatvorskom okrugu. "Budućnost "Orljave" nije u zatvoru, nego izvan te ćemo i tu naći model kako ju izbaviti. Ovom kraju treba vratiti život jer Slavonija treba hraniti Hrvatsku. Vlada će sa svojim mjerama i konkretnim radnjama donijeti revitalizaciju ovog kraja te naravno da očekujemo inicijativu župana, gradonačelnika i načelnika. Za nekoliko mjeseci dogovorit ćemo još jedan radni sastanak da vidimo što smo napravili od danas", završio je ministar Marić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI