Papučke jaglace posjetilo oko 1500 planinara iz 70-ak društava i udruga

35. Papučki jaglaci
(FOTO: M.B.)

26.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7615

35. Papučki jaglaci okupili su jutros oko 1500 planinara iz 70-ak društava i udruga, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, iz BiH, Mađarske i dalje. Organizatori ove manifestacije su HPD "Sokolovac", Općina Velika i Park prirode Papuk, a pokrovitelj Udruga "Slavonski planinari".



Planinari su mogli birati između pet različitih ruta, a svaka od njih imala je svog vodiča i drukčije vrijeme trajanja. Tako je prva staza "Jaglaca Tauberove stijene", druga je planinarska kuća "Trišnjica", treća ruta "Češljakovački vis",  zatim "Mališćak" i staza "Jankovac".





Predsjednik HPD "Sokolovac" Predrag Livak naglasio je kako se na prvim Papučkim jaglacima okupilo tek 80-ak planinara, a danas ih je bilo oko 1500. "Nadamo se da će nas svake godine biti sve više, iako je i ovo zavidna brojka. Prvi puta su ovdje s nama društva iz BiH (Zenica, Odžak, Maglaj, Jajce, Vitez, Uskoplje, Busovača, itd.), društva iz Vojvodine i Mađarske, planinarska društva iz Umaga i Dubrovnika te mnogi drugi", rekao je Livak.



Sve prisutne pozdravili su i predstavnica PP Papuk Gordana Kukić, župan Požeško slavonski Tomašević, gradonačelnik Požege Neferović i načelnik Općine Velika Vlado Boban.





Među planinarima bilo je i mnogo djece, što iz Udruga izviđača, ali i onih koji tradicionalno na Papučke jaglace dolaze sa svojim roditeljima. Unatoč nestablnom vremenu, planinari su krenuli svojim stazama nakon čega ih na Lapjaku očekuje ručak i ugodno druženje.



Fotogaleriju 35. Papučkih jaglaca pogledajte ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI