Požeški SDP za prodaju APP? Ujeo vuk magarca!

Gradska vijećnica
(FOTO: Pozega.hr)

21.03.2017. | A.M.
Pregleda: 10140

SDP-ovci, predvođeni Zdravkom Ronkom, na današnju sjednicu Gradskog vijeća neće doći, ako im je vjerovati u dano obećanje da zbog predsjednika Smolčića više neće dolaziti. Analizirajući cjelokupan rad u proteklom mandatu, u njihovo opravdanje za nedolaskom više ne vjeruju ni djeca u vrtiću. Naime, mjesecima se već priča o prodaji dionica APP-a, ali gradonačelnik Neferović nikako da to stavi na Gradsko vijeće, jer zna da mu prijedlog ne bi prošao. SDP-ovci su svoj trik da "demonstrativno" napuštaju sjednicu ili uopće ne dođu iskoristili na zatvaranju trga Sv. Terezije i davanju odmarališta u Baški u zakup pa su morali smisliti nešto novo i trajnije. Najjednostavnije rješenje je, `Smolčić vrijeđa Ronka i mi nećemo dolaziti`, a Neferoviću će sve odluke glatko proći.

Podsjetimo, kad je Smolčić zakazao tematsku sjednicu s temom da se odmaralište u Baški na otoku krku ne daje u zakup, onda SDP-ovci na sjednicu nisu došli, a dr. Cesarik je tvrdio kako je sjednica nezakonita. Tada je rekao: "Isto tako želimo podsjetiti kako je člankom 78. i 79. Poslovnika Grada Požege propisano kad i kako se sazivaju sjednice Gradskog vijeća te ističemo da se ovakva tematska sjednica nije ni mogla sazvati jer nije ni predviđena Programom rada Gradskog vijeća a niti je na tu temu zatražena sjednica od najmanje 1/3 vijećnika u gradskom vijeću odnosno gradonačelnika, te je kao takva temeljem članka 79.stavka 5. Poslovnika o radu Gradskog vijeća nezakonita, a eventualno doneseni zaključci bili bi ništavni." – kao što je vidljivo, Baška je pala, sjednica nije bila nezakonita, na njoj se moglo donijeti i neke drukčije odluke, samo da su SDP-ovci došli i zaštitili gradsku imovinu, ali oni to nisu mogli, jer bivši gradonačelnik Ronko je u slučaj "Baška" umočen do grla.

Kad se raspravljalo o zatvaranju trga, kažu upućeni, bez potrebnih prometnih analiza, onda su SDP-ovci "demonstrativno" napustili sjednicu, samo na toj točki, kako bi prijedlog gradonačelnika Neferovića prošao.


Ronko drži ljestve Neferoviću


Zaključno, najveći saveznici gradonačelnika Neferovića su SDP-ovi vijećnici predvođeni Zdravkom Ronkom, koji glumeći oporbu su pomogli mu da sve odluke u kojima nije imao podršku koalicijski partnera (a vjerojatno ni njegove stranke) prođu pa se s pravom može zaključiti, kako to nije slučajnosti i kako će suvlasnički udio APP-a Grada Požege biti prodan, a SDP će u javnost takvu odluku kritizirati i ići s onim Ako Prođe Prođe…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI