UABA Požega položila vijence žrtvama Drugog svjetskog rata kod Kamenskog Vučjaka

UABA Požega
(FOTO: M.M.)

20.03.2017. | M.M.
Pregleda: 6429

U organizaciji Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Požega, 19.03. održan je komemorativni skup nevino stradalim žrtvama tijekom Drugog svjetskog rata stradalim na današnji dan 1943. godine kod Kamenskog Vučjaka. Na
 taj dan ustaše i Nijemci pobili su skoro cijeli zbijeg nastao uslijed neprijateljske ofenzive, odnosno pobijeno je 320 djece, žena i starčadi s područja Požege, Pakraca, Nove Gradiške i Kozare.




Organizator okupljanja bila je UABA Požega, a skupu su prisustvovali i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Požege Tihomir Aleksić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Pakraca i predsjednik Županijske organizacije SDSS-a Nikola Ivanović,  zajedno s članovima UABA, Vijeća i drugih.






Predsjednica UABA Požega Kaja Holjevac dala je kraći istorijski pregled dešavanja tijekom 1943. na ovom području, kao i podsjetila prisutne na koji način je stradao nevini narod.

Predsjednik VSNM Grada Pakraca i ŽO SDSS Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović u govoru okupljenima istaknuo je važnost ovakvih okupljanja i nužnosti obnove drugih spomenika koji i dalje, iako su vrijedna umjetnička djela i dalje stoje ne obnovljeni. Ono najgore, ipak nije stanje spomenika, već stanje svijesti sve većeg broja naših sugrađana koji antifašizam i sve vrijednosti za koje su se borile hiljade Srba i Hrvata sada olako odbacuju. Vijence na obnovljeni spomenik položili su predstavnici UABA Požega, SDSS-a i VSNM Grada Požega.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI