Završeni zemljani radovi na ribnjaku u Drenovcu

Drenovački ribnjak
(FOTO: F.M.)

16.03.2017. | F.M.
Pregleda: 5593

Kada smo prije dvadesetak dana objavili da su započeli veliki zemljani radovi na ribnjaku u Brodskom Drenovcu , koji je u vlasništvu članova drenovačkog ŠRD MRENA, teško je bilo za povjerovati da će isti u tako kratkom vremenu biti privedeni kraju. Nakon prekopanih i prebačenih nekoliko tisuća kubičnih metara zemlje i pijeska formiran je konačni oblik i izgled ribnjaka površine oko hektar i pol. Osim za potrebe sportskog ribolova , obale ribnjaka pristupno su prilagođene i za kupače koji će tu u vrućim ljetnim mjesecima naći osvježenje. S obzirom na veličinu ribnjaka na svoje će doći i ljubitelji veslanja. Vrijednost svih dosadašnjih radova veća je od pedeset tisuća kuna. Ovako veliki posao ne bi mogao biti izveden da nije bilo materijalne pomoći Grada Pleternice i gradonačelnice Antonije Jozić i župana požeško-slavonskog, Alojza Tomaševića.



O daljnjim planovima drenovačkih ribiča pričali su nam predsjednik ŠRD MRENA , Marjan Garić i tajnik Ivica Skeledžija. Čelnici ove udruge i dalje su usredotočeni na nastavak infrastrukturnih radova na i oko ribnjaka. Na sjeverozapadnoj strani ribnjaka planiraju izgradnju ovećeg natkrivenog objekta u obliku sjenice s pratećim sadržajima, uređenje parkirališta te sadnju drvoreda i ukrasnog bilja oko ribnjaka .Kao jedan od najzahtjevnijih radova , koje nikako sami neće moći izvesti, ističu dovršetak izgradnje pristupnog puta od sela, zvanog Mandarićev sokak, u dužini oko osam stotina metara, koji treba nasuti tvrdim materijalom , kamenom, uz uređenje bankina i pokrajnih odvodnih kanala. Za ove radove imaju neka obećanja, ali o njima ne žele otvoreno dok oni stvarno i ne započnu. Znajući i prateći što su vrijedni drenovački ribiči , u samo nešto više od četiri godine od kada su se osnovali napravili i ostvarili, nema sumnje da će u vrlo brzom roku i ovi nabrojani planovi biti realizirani.





Ono što nikako nije u mogućnosti i nadležnosti članova ŠRD MRENA iz Brodskog Drenovca je uređenje toka rijeke Orljave, koja protječe u neposrednoj blizini drenovačkog ribnjaka i koja za vrijeme poplava pravi štete, plaveći ribnjak , odnoseći dio ribljeg fonda. I za ovaj problem drenovački ribiči uz pomoć gradonačelnice Jozić pokušavaju naći rješenje. Dobili su obećanje iz Hrvatskih voda i direktora Taborskog, da će ovog proljeća izvesti radove na regulaciji tog dijela toka Orljave s izgradnjom nasipa između Orljave i ribnjaka, kao trajnog rješenja ovog problema, s čime će od poplava biti zaštićeno i nekoliko desetina hektara plodnog poljoprivrednog zemljišta na lijevoj obali Orljave.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI