Slavonija dočekuje Vukovar, Slavija gostuje u Koprivnici, a Hajduk u Županji

Nogomet
(FOTO: Arhivska fotografija)

10.03.2017. | M.J.
Pregleda: 2500

Ovog vikenda igra se drugo proljetno kolo u 3. HNL Istok i MŽNL, a naši klubovi imaju vrlo zanimljiv raspored. Slavonija nakon boda u Osijeku na domaćem terenu očekuje puni ulov protiv Vukovara 1991, Slavija ide u goste izravnom konkurentu u borbi za ostanak, Koprivnici, a ugodno iznenađenje Međužupanijske lige, Hajduk gostuje kod Graničara u Županji.

Od naših predstavnika u višim rangovima natjecanja najlakši posao očekuje Slavoniju koja dočekuje dobru, ali i ništa više od toga, ekipu Vukovara. Slavonija protiv takvih ekipa na domaćem terenu smije razmišljati samo o pobjedama. U proteklom kolu Vukovar je na svom terenu remizirao s Marsonijom, a u prvom međusobnom susretu u Vukovaru Slavonija je pobjedila rezultatom 4:3, strijelci su bili Jakešević, Boban i Podobnik, dok su domaći jednu loptu sami smjestili iza leđa Burcse. I to je još jedan zalog da možemo očekivati dobru partiju Plavih u subotu od 15,00 sati.

Pleterničani su se porazom protiv Bedema uvalili u probleme, ta 3 boda sigurno strašno nedostaju Bognarovoj momčadi koja se sada mora vaditi u Koprivnici. Nimalo ugodna situacija za Slaviju pošto su Koprivničanci na istom bodovnom učinku u dosadašnjem dijelu prvenstva, pa sasvim sigurno i oni računaju na sva 3 boda iz ovog susreta. Koprivnica je kao i Slavija porazom krenula u proljeće, no oni su poraženi u gostima u Bijelom brdu, što je sigurno manje stresno od poraza kojeg je Slavija doživjela. Još jedan dokaz da Slaviju čeka težak posao je i prvi međusobni dvoboj koji je završen rezultatom 1:1, a pogodak za Slaviju s bijele točke je postigao Dino Bognar. Naravno da i od Slavije očekujemo da napokon proigra i krene prema sredini ljestvice.

Hajduka u drugom proljetnom kolu čeka daleko najteži zadatak, naime oni gostuju kod "ranjenog" Graničara u Županji, momčadi koja je velikim dijelom jesenske polusezone bila na samom vrhu tog natjecanja, no u završnici su posustali i pali na drugo mjesto. Porazom u prvom proljetnom kolu Graničar je ugrozio i tu poziciju, i u ovaj susret kreću silno motivirani. Motivirana će biti i Trbarina momčad koja želi nastaviti sa sjajnim rezultatima. Hajduk je za razliku od prijašnjih sezona kada se borio za ostanak sada u gornjem domu prvenstvene ljestvice, pobjedom su otvorili proljeće i s punim pravom u Županju ne idu s bijelom zastavom, nego s ambicijom da uhvate barem bod bez obzira na snagu protivnika. U pakračkom dvoboju Hajduka i Graničara gosti su slavili 2:0 pobjedu, ali do pogodaka su stigli tek u drugom poluvremenu, od čega je prvi bio s 11 metara. Trbara u Županji ne može računati na Antonija Zanettija koji je skupio 3 žuta kartona.


Prema neslužbenim informacijama Hajduk i Sulkovci su dogovorili da će susret 3. kola Kupa odigrati prema rasporedu 19. ožujka, što znači da će Pakračani u dva dana odraditi dvije utakmice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI