¨To je totalna glupost, slobodno smo se kretali gdje god smo htjeli¨

Radnice Orljave
(FOTO: A.M.)

06.03.2017. | A.M.
Pregleda: 22062

Proteklu subotu medijske naslovnice zauzela je jedna tvrtkaiz Požege i to zbog nekakvih zaključanih vrata povodom prolaska predsjedniceKolinde Grabar Kitarović u posjeti požeškoj kaznionici.



Naime, konfekcijska tvrtka Orljava, svoj proizvodni pogonima u samoj požeškoj kaznionici a tvrdnje da su radnice ostale zaključane upogonu, same radnice odlučno demantiraju. Protokolom predsjednice posjet navedenoj tvrtkinije bio planiran već je samo posjetila Kaznionicu.


Predsjednica sindikata radnika te tvrtke, BlaženkaLončarević nam kaže da se u iznešenim natpisima radi o namjernom iznošenjugomile neistina, koje nastoje baciti ljagu na njihovu tvrtku koja zapošljava300-injak radnika, pretežno žena. Kakav je motiv onih koji su ovakve lažiiznijeli nije poznato ali radnice sumnjaju da se iza te "afere" nešto drugokrije.


Napominje kako nitko od radnica nije ostao zaključan u pogonu,jer na pogonu postoje petora vrata dok su jedna bila zaključana iz sigurnosnihrazloga jer se njihov pogon nalazi u krugu same kaznionice.

Radnica Đurđica Augustinović također potvrđuje kako jepredsjednica naišla u toku dok su imali pauzu te da se ona, zajedno skolegicama s posla u to vrijeme našla vani te im je predsjednica mahnula.

Sve zajedno tvrde da nije bilo naloženo nikakvog ograničavanjakretanja za vrijeme prolaska predsjednice.



Krije li se što drugo iza ovih nemilih događaja po radnice,ionako potplaćene industrijske grane može se samo sumnjati.

Predsjednik Uprave ove državne tvrtke je PožežaninLuka Balenović, za kojeg radnice imaju samo riječi hvale jer je unatočstečajnom postupku uspio tvrtku vratiti iz mrtvih i osigurati im, iako malu, zaživot važnu plaću. Balenović će također zbog svog doprinosa povodom dana gradaprimiti godišnju nagradu Grada Požege.

Da ova priča možda ima i drugu stranu medalje, i da su određeneokolnosti nastale zbog nečijih interesa, nije teško povjerovati. Uvidjeli smo određenepoveznice cijelog slučaja s politikom i svakako ćemo to do kraja istražiti tepodijeliti s vama, no radnice ove tvrtke su za to nisu krive.

Da, u našem snimku su neki čitali s papira čisto da sepodsjete, i to isključivo iz treme jer nemaju iskustva prirodno se ponašatipred kamerama, za razliku od nekih političara koji izreknu stotinu laži a da pri tomeni da trepnu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI