Obrtničkoj školi Požega kolektivna nagrada ¨Sv. Grgur¨ te tri prva mjesta učenicima

12. Kup ugostiteljstva "Sv. Grgur" 2017.
(FOTO: M.M.)

04.03.2017. | M.M
Pregleda: 5307

Jučer je završen 12. Kup ugostitelja "Sv. Grgur" 2017. na koji se odazvalo 6 škola iz 4 županije s 13 mentora i oko 40 učenika koji su se natjecali u disciplinama flambiranje slatkog jela gdje je osnovna namjernica bila banana, a prvo mjesto osvojila je škola iz Županje. Druga disciplina bila je flambiranje slanog jela osnovna namjernica je bila svinjski kotlet, a prvu nagradu je osvojila škola iz Pitomače. U trećoj disciplini pripremanje kratkih barskih mješavina u barskoj čaši prvo mjesto osvojila je škola iz Požege.

U disciplini pripremanja dugih mješavina u ručnom mješaču prvo mjesto osvojila je škola iz Zagreba,a u pripremanju dugih mješavina u električnom mješaču, bezalkoholni kokteli prvo mjesto osvojila je škola iz Osjeka.

Disciplina slobodni stil prvo mjesto osvojio je učenik iz Požege i u zadnjoj disciplini somelijer junior koji je sljubljivano vina naših vinara, a najuspješnija je bila učenica iz Obrtničke škole iz Požege.






"U ovim teškim vremenima sretni smo da uspjevamo organizirati kup ugostitelja uz naše sponzore, koji će uvelike pomoći našim učenicima da njihova kvaliteta rada bude na puno višoj razini zbog toga da budu konkurentniji kada se zaposle i da mogu puno bolje raditi posao ugostitelja." - rekla nam je profesorica Drkulec.




Ivona Bošnjak učenica je Obrtničke škole Požega koja se natjecala u disciplini somelijer junior.

"Cilj u ovoj disciplini je sljubiti bijelo i crno vino koje se denaktira i na kraju smo nas troje natjecatelja otvarali šampanjac, a odlučujuće je bilo tko će rastočiti bocu precizno i brzo.

Drugu godinu se natječen na Kupu ugostitelja i ovo mi je prva pobjeda za koju je bilo potrebno puno truda i odricanja, te se zahvaljujem svojoj mentorici Andreji Drkulec što je imala vremena i volje naučiti me." - poručila je Ivona



Prpić Marin također iz Obrtničke škole Požega koji je ujedno i maturant prvi je u disciplini slobodni stil.

"U ovoj disciplini radi se o izvođenju atrakcija tijekom pripremanja koktela za šankom, pozornicom, publikom, žongliranje i razno razni trikovi. Naječem se drugi puta na Kupu ugostitelja, a na ukupno 4 natjecanja do sada sam bio, tri puta drugo mjesto i sada napokon zasluženo prvo mjesto. Prezadovoljan sam, konkiurencija je bila dobra ali uspio sam." - rekao je Marin




Danijela Kršul učenica je Obrtničke škole Požegai natjecala se u disciplini priprema kratkih mješavina u barskoj čaši te osvojila prvo mjesto.

"Tu se radi o nekoliko vrsta pića alkoholnih ili bez alkoholnih koje mješamo u šejkeru zatim pretačemo u čašu i poslužujemo. Ovo mi je prvi puta da sam osvojila prvo mjesto i za mene je ovo priznanje što sam učila i radila na praksi." - osmjehom nam kaže Danijela




Kolektivnu nagradu dobila je Obrtnička škola Požega.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI