NASLOVNAPAKRACDRUŠTVOARHIV
Javna tribina o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

FOTO: Lidija Galić

JAVNA TRIBINA

Javna tribina o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

03.03.2017. | M.M PREGLEDA: 2235

U pakračkoj Gradskoj vijećnici kompleksa kurije Janković, u ponedjeljak 6. ožujka s početkom u 18 sati bit će održano edukativno predavanje – javna tribina otvoreno za sve zainteresirane građene na kojem će stručnjaci govoriti o postojećem stanju ovojnica zgrada i o mogućim rješenjima za smanjenje potrošnje energije te povećanje energetske učinkovitosti uz korištenje bespovratnih subvencija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost FZOEU.

Javna tribina o energetskoj obnovi višestambenih zgrada će biti organizirana u sklopu projekta EduEnTer - projekta edukativnog karaktera koji financira FZOEU, a za cilj ima podizanje svijesti javnosti o mogućnostima smanjivanja energetskih potreba pri korištenju stambenih zgrada i motiviranja na poduzimanje konkretnih mjera i smanjivanje emisije CO2 u okoliš. Ovo predavanje trebalo bi biti najinteresantnije upravo građanima čiji su višestambeni objekti kandidirani za ovogodišnju obnovu putem Fonda, kao i onima koji bi u ovaj postupak tek trebali ući. Podsjećamo da je pakrački Komunalac krajem siječnja ove godine za obnovu kandidirao i prijavio 21 zgradu u Pakracu, ukupna procijenjena vrijednost je viša od 32 milijuna kuna, a rezultati i konačna odluka o odabranima bi trebala biti objavljena uskoro.

U ponedjeljak tako imaju priliku doznati konkretne stvari i tehničke pojedinosti koje ih zanimaju vezano uz moguću obnovu njihovih zgrada.


Javnu tribinu organiziraju Grad Pakrac, Poduzetnički centar Pakrac i Komunalac, a provode ju predstavnici tvrtke "Monel" kao nositelj projekta EduEnTer kojeg sufinancira FZOEU, tvrtka Monel koja, osim u Pakracu, organizirata ukupno 53 javne tribine čija je osnovna svrha povezivanje s trenutno aktualnim natječajima za energetsku obnovu višestambenih zgrada, ali i svim budućim natječajima unutar Programa energetske obnove višestambenih zgrada.

Vlada Republike Hrvatske je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja u srpnju 2014. godine donijela Program energetske obnove višestambenih zgrada od 2014. do 2020. godine čije je provedbeno tijelo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također bi se govorilo kako je Hrvatskoj za obnovu stambenog sektora do 2020. g. dostupno 100 milijuna eura, od čega je cca 70 milijuna namijenjeno obnovi višestambenih zgrada (cca 525,3 mil. kn).

Uz predstavnike tvrtke Monel, na javnoj tribini u Pakracu kao gost predavač sudjelovati će i Aleksandar Terer, direktor tvrtke Profine Croatia.

Tagovi: javna tribina

48 SATI NA 034PORTALU

.

Danas u 18 sati NK Lipik 1925 - NK Trnje Zagreb

.

Hodočasnici primili blagoslov u crkvi sv. Lovre u Požegi te se zaputili prema Stražemanu, a potom u Voćin na Gospu Voćinsku

.

Formirane Lige mladeži Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

.

Recesija u Njemačkoj mogla bi jako pogoditi iseljenike iz Hrvatske

.

Krajem srpnja 2019. u evidenciji požeškog HZZ-a registrirana je 2.141 nezaposlena osoba

.

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom

.

Redovite letačke aktivnosti Eskadrile borbenih aviona

.

Na Papuku održan 10. ʺAstro partyʺ

.

Struje danas neće biti .....

Brza i iskrena ponuda za zajam

Brza i iskrena ponuda za zajam

Brza i iskrena ponuda za zajam

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Nema el Cid-a, do matricida

.

Rekorder vikenda 23-godišnji vozač s 2,66 promila zaustavljen u Biškupcima

.

Jučer dvije prometne nesreće u Požegi i Pakracu

.

Danas sunčano te i dalje vruće, sutra moguća promjena

.

19. kolovoza 1991. započeo je opći napad na Lipik i Pakrac

.

Članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega, Silvija i Ratimir Čajka - prvi Požežani koji su se popeli na Elbrus, najviši vrh Europe

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske

.

Tips&Tricks: rashladite vino u svega nekoliko minuta

.

Pronađena Dolores Bingula - Valdin iz Kaptola

.

ARTine Vas daruju za početak plesne sezone

.

Zaključeno prvo kolo Kupa NSPSŽ

.

Struje danas neće biti .....

.

Vikend obilježili požari, prometne nesreće, posjedovanje droge, narušavanje javnog reda i mira...

.

Danas sunčano i vruće

.

Gori stan u Babinom viru, na terenu vatrogasci i policija

.

17 nepalskih radnika u mesnici Ravlić polako uče hrvatski jezik

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom