¨Rodilišta treba što više otvoriti posjetama, a porode više humanizirati¨

Predsjednica u posjeti OŽB Požega
(FOTO: A.M.)

02.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 17606

Nakon obilaska Color Emajla i Kaznionice u Požegi, predsjednica Kolinda obišla je Opću županijsku bolnicu Požega gdje ju je dočekao ravnatelj bolnice, Željko Glavić sa svojim suradnicima, liječnicima, glavnom sestrom, medicinskim osobljem i zaposlenicima bolnice.

Uz Predsjednicu, u oblizak također idu župan Tomašević, gradonačelnik Neferović, saborski zastupnik Franjo Lucić, mediji i drugi.




U obilasku bolnice, Predsjednica je naglasila kako joj je kao majci dvoje djece vrlo važan odjel ginekologije i rodilišta, stoga je te odjele i obišla te naglasila kako je važno proces poroda učiniti što veselijim, radosnijim i prirodnijim. "Važno je majkama što više pomoći u onim danima nakon poroda te humanizirati porod što je više moguće. Naša rodilišta treba što više otvoriti posjetama jer bebe su danas čvršće", naglasila je predsjednica Kolinda.


"U obilasku Kaznionice i bolnice shvatila sam da se vidi napredak, ali i potreba za ulaganjem u ljude. Činjenica da sve veći broj liječnika odlazi raditi u inozemstvo govori nam da moramo učiniti sve kako bi stvorili bolje uvjete za liječnike, medicinsko osoblje i pacijente", govori Grabar-Kitarović.

Statistika rođenih beba u Požegi je poražavajuća, a Predsjednica naglašava kako je to zbog velikog odljeva mladih ljudi, ali i financijskih mogućnosti jer se sve više ljudi iz financijskih razloga odlučuje za manje djece.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI