Vrlo dobar vikend za požeške klubove

Rk Požega
(FOTO: Sportalo)

27.02.2017. | Sportalo.hr
Pregleda: 2686

Protekli vikend bio je vrlo uspješan za požeške sportske klubove, posebno se to odnosi na košarku. Jedini županijski prvoligaš u kolektivnom sportu, Plamen je lakoćom upisao novu pobjedu protiv Croatije u Zagrebu, dok su košarkaši na domaćem parketu bili bolji od Županje.

Košarkašice su odradile rutinski posao, već nakon prve četvrtine je sve bilo odlučeno pa je Englman dao minutažu svim igračicama, a od dresa Plamena se u toj utakmici oprostila Bugarka Steffani Kostova koja se vraća u domovinu, a njeno mjesto zauzet će Tena Šegota u završnici prvenstva.

Košarkaši su odigrali još jednu dobru utakmicu i ovoga puta pobjedili. Na domaćem parketu bili su bolji od Županje te su stigli do 7. Pobjede u sezoni. Utakmica je bila vrlo izjednačena tokom svih 40 minuta, a Richova momčad ključnu prednost je stvorila u 3/4 kada su nadoknadili minus iz prvog poluvremena i došli do prednosti od 6 poena, što su u posljednjoj četvrtini uspjeli sačuvati.


Rukometaši Požege su odigrali fenomenalnu utakmicu u Valpovu i slavili s velikih 10 golova prednosti. Očito je trener Hrvoje Jurković već uspio pohvatati sve konce u momčadi koja ga dobro slijedi i požeškom rukometu nadamo se dolaze vrlo lijepa vremena. Valpovo je momčad koja kvalitetom ne može parirati ovakvoj Požegi, pa su naši momci sve riješili u prvom poluvremenu kada su imali +9 uz impresivan napadački učinak, 22 gola su zaista vrhunsko ostvarenje. U drugom poluvremenu naši rukometaši nisu dozvolili nikakav ozbiljniji pritisak domaćih i na kraju su slavili rezultatom 38:28. Rukometaši Lipe su doživjeli očekivani poraz od Nexea koji je sljedeći protivnik Požegi.


U 12. kolu 2. Nacionalne odbojkaške lige Istok odbojkaši Sokola bez ikakvih problema su nadigrali goste iz Donjeg Miholjca. Sjajno otvaranje utakmice Sokola bilo je jasan znak gostima da nemaju što tražiti u Požegi. Prvi set maestralan, 25:11, pa je u nastavku ipak došlo do malog opuštanja, ali ne tolikog da bi iti jedan set došao u opasnost. I odbojkašice su bile raspoložene, na gostovanju kod Posavine Brod su kao i odbojkaši slavile sa 3:0, ali ipak ne lako kao Sokoli. Prvi set je otišao "u produžetke", ali su na kraju Požežanke slavile 26:24, da bi u preostala 2 seta slavile rezultatom 25:20.

Nogometaši su još ovog vikenda odradili prijateljske susrete, naši trećeligaši su upisali pobjede, Slavija je s 3:0 nadigrala NAŠK, a Slavonija je u prijateljskom dvoboju s minimalnnih 1:0 slavila protiv Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI