¨Želja mi je vratiti se u Meksiko jer je zemlja koja ima dosta za pokazati¨

Acapulco
(FOTO: Privatna kolekcija)

25.02.2017. | A.I./M.B.
Pregleda: 4938

Domagoj dolazi iz okolice Daruvara. Završio je stručni studij elektrotehnike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, smjer automatizacija. Po struci je inžinjer elektrotehike.



"Imam nekoliko hobija, najveći kojim se bavim od djetinjstva je sportski ribolov,a zadnjih 6 godina i sviranje gitare te razni sportovi (stolni tenis, skijanje, voznja biciklom)" – kaže Domagoj.





Firma za koju radi registrirana je u Hvatskoj, ali posluje s jednom njemačkom firmom koja se bavi proizvodnjom automatskih postrojenja za farbanje auta. " Moj posao je puštanje takvih stanica u pogon na terenu, zaposlen sam kao Commissioning software engineer. Bio sam u "obećanoj" zemlji Njemačkoj u kojoj sam proveo pola godine kako bih naučio posao. Prvi teren je bio lani 2016. godine u Nizozemskoj u kojoj sam probio led. To mi je bio prvi posao, te su svi, uključujući mene bili zadovoljni s postignutim" – priča Domagoj.





"Nakon toga sam išao u Slovačku, Mexico, u Južnoafričku republiku te nedavno ove godine u Mađarsku. Što se cijena tiče u svakoj zemlji su dosta različite, a najskuplja od svih u kojima sam bio je Nizozemska. To se odnosi na cijene u restoranu, budući da radeći na terenu najčečće jedem u restoranu. Cijena nije znatno veća nego u Njemačkoj, ali razlika je vidljiva"- kaže Domagoj.



Mexico ga se najviše dojmio, a tamo je ujedno i proveo najviše vremena. " Posjetio sam prekrasna mjesta, od starih gradova Mexico city-a do Acapulca, nekima poznat iz meksičkih sapunica. Hrana je ljuta, dosta začinjena, prava meksička. Jedu puno mesa i tortilju naravno, ali da napomenem jednu stvar, naša tortilja nema nikakve veze sa orginalnom. Od svih jela koje sam tamo probao najviše su mi ostale u sjećanju molote"- priča Domagoj.



"Ljudi su otvoreni, ljubazni i uljudni prema strancima, pogotovo onima bijele puti jer u ne toliko razvijenim zemljama i dalje čim vide bijelca vide čovjeka koji ima novaca i to se osjeti. Hoteli u kojima sam dosad bio smješten su dobri. Želja mi je vratiti se u Mexiico, jer zemlja je u kojoj se ima dosta za vidjeti"- priča Domagoj.



"Moj način života je kao što se i da vidjeti pun putovanja i to mi odgovara trenutno, ali kada dođe vrijeme za stvaranje obitelji, da li ću ostati u Hrvatskoj ili se uputiti ka nekoj od ovih zemalja, o tome ću razmišljati kada dođe vrijeme" – poručuje Domagoj.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI