Čak pet požara na otvorenom u jednom danu

Požar
(FOTO: M.B.)

24.02.2017. | M.B.
Pregleda: 5175

U vremenu od11,44-13,15 sati u Požegi u ulici S. Radića trajala je intervencija vatrogasacaJVP grada Požege na gašenju požara čađi smole dimnjaka.

Kod naselja Ratkovica intervencija vatrogasaca JVP PSŽ,DVD Pleternica, DVD Koprivnica na gašenju požara naotvorenom prostoru u vremenu od 13,53-18,00 sati. Gorjela je suha tava i nisko raslinje na površini od oko 50ha. U požaru su nagorjela tri stupa od električne mreže.

Intervencija vatrogasacaJVP PSŽ, DVD Brestovac i DVD Zakorenje kod naselja Kamenski Vučjak trajala je od 13,15 do 18,20 sati, a na gasio se požar na otvorenom prostoru.Gorjela je suha trava i nisko raslinje na površini oko 10 ha.


U vremenu od16,14-16,37 sati u Veseloj trajala je intervencija vatrogasaca JVP PSŽ iDVD Pleternica na gašenju požara na otvorenom prostoru gdje je gorjelo strnište napovršini od oko 1 ha.


U Pakracu su vatrogasci JVP PSŽ i DVD Pakrac oko sat vremena gasili požar na otvorenom gdje je gorjelo oko dva hektara suhe trave.

U vremenu od19,23-20,20 sati kod naselja Podsreće trajala je intervencija vatrogasaca DVDOrljavac na gašenju požara na otvorenom prostoru. Gorjela je šikara, niskoraslinje i kukuruzovina na površini od oko 1 ha.

Službeno policijsko izvješće:

"U četvrtak, 23. veljače 2017. godine, oko 15.30 sati u Pakracu u Ulici Tina Ujevića 61-godišnjak je na svojoj oranici spaljivao suho granje te se uslijed jakog vjetra vatra proširila i tom prilikom je opožareno oko dva hektara suhe trave i niskog raslinja. Budući da 61-godišnjak nije poduzeo potrebne mjere kako se vatra ne bi nekontrolirano proširila protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Isti dan dogodila su se još četiri požara na otvorenom i to kod mjesta Ratkovica gdje je opožareno oko 50 hektara, potom kod mjesta Striježevica (2 hektara) te u blizini mjesta Vesela(1.5 hektar) i Podsreće (1 hektar)."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI