Ujutro jače naoblačenje s kišom, navečer zahlađenje i moguć snijeg

Snijeg
(FOTO: Hanza media)

24.02.2017. | Jutarnji.hr
Pregleda: 6404

Nakon nekoliko dana koje su obilježila nešto više temperature zraka, u petak Hrvatsku očekuje jače naoblačenje s kišom.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, promjena vremena stiže već prijepodne na zapadu i sjevernom Jadranu, a zatim i u cijeloj zemlji.

Mjestimice je moguća obilna oborina, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Prema večeri kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježica i snijeg u noći na subotu mjestimice su mogući i u nizinama.


Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo, krajem dana na kopnu će okrenuti na sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu na jaku i olujnu buru. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C, a navečer sa sjevera osjetno zahladnjenje.


U subotu na kopnu te sjevernom Jadranu postupno razvedravanje uz umjeren sjeveroistočnjak. Još su ujutro mjestimice moguće oborine, u gorju snijeg, a u nizinama susnježica i kiša. U Dalmaciji još kiša, moguća i grmljavina, a na jugu je mjestimice moguća obilnija kiša.

Od nedjelje pretežno ili djelomice sunčano i uglavnom suho. U nedjelju hladno jutro na kopnu uz mraz, a zatim postupno toplije, osobito danju.

U subotu će na Jadranu puhati umjerena i jaka bura, a od nedjelje sjeverozapadnjak.

izvor: www.jutarnji.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI