Domagojev dašak Hrvatske u Australiji

Mihaljevčanin Domagoj u Australiji
(FOTO: Privatna kolekcija)

19.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 19155

U blizini Adelaida u dalekoj Australiji, nalazi se jedna mala hrvatska farma. Nju posjeduje naš Slavonac, Domagoj Šarić.






Naime, davne 1988. godine Domagoj je sa svojom obitelji Šarić iz rodnih Mihaljevaca stigao u daleku Australiju. Kao najstariji sin, tada 11-godišnjak, Domagoj najviše žali za Požeškim krajem i svojim rodnim Mihaljevcima.




"Cijeli svoj život sanjam o farmi i nakon puno godina ta želja mi se i ostvaruje. Danas posjedujem lijepu hobi farmu u brdima Adelaida. Uživam u prostoru, ovcama i šišanju trave koje ima u izobilju", govori Domagoj.





Osim životinja i prirode, Domagoj voli stare mašine, strojeve i traktore koje restaurira i s ponosom pokazuje svoju kolekciju.



"Klokani i koale su mi česti posjetitelji, a najveća radost mi je posjeta prijatelja i poznanika, pogotovo naših Hrvata, s kojima uz čašicu rakije ili bocu hladnog piva rado dijelim radost i užitak života na farmi", dodaje Domagoj.



Tako se u posjeti kod Domagoja našao i Stipo iz Požege kojemu zahvaljujemo na kontaktu i ovoj divnoj priči o ljubavi prema Domovini i na kraju svijeta.



Da Domagoj doista voli i žali za Požegom, dokazuju i registracije na njegovim traktorima na kojima simbolično uvijek želi istaknuti svoje korijene. S27SPF- znači redom: Šarić, 27 godina, Sl. Požega, Ferguson.







Kako je Domagoj istaknuo na početku, ovo je hobi farma, a njegov primarni posao je soboslikarstvo. Farmu je kupio prije nekoliko godina kada prodao kuću u Adelaideu i preselio se, kako sam kaže, u raj.



Domagoj često putuje u Hrvatsku gdje posjećuje svoju baku i ostalu rodbinu, a na pitanje razmišlja li ikad o povratku, kratko je odgovorio: "Nikad se ne zna!".












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI