NASLOVNAPOŽEGAŽIVOTARHIV
Domagojev dašak Hrvatske u Australiji

FOTO: Privatna kolekcija

LJUBAV PREMA DOMOVINI NA KRAJU SVIJETA

Domagojev dašak Hrvatske u Australiji

19.02.2017. | Mateja Barukčić PREGLEDA: 14857

U blizini Adelaida u dalekoj Australiji, nalazi se jedna mala hrvatska farma. Nju posjeduje naš Slavonac, Domagoj Šarić.


Naime, davne 1988. godine Domagoj je sa svojom obitelji Šarić iz rodnih Mihaljevaca stigao u daleku Australiju. Kao najstariji sin, tada 11-godišnjak, Domagoj najviše žali za Požeškim krajem i svojim rodnim Mihaljevcima."Cijeli svoj život sanjam o farmi i nakon puno godina ta želja mi se i ostvaruje. Danas posjedujem lijepu hobi farmu u brdima Adelaida. Uživam u prostoru, ovcama i šišanju trave koje ima u izobilju", govori Domagoj.

Osim životinja i prirode, Domagoj voli stare mašine, strojeve i traktore koje restaurira i s ponosom pokazuje svoju kolekciju."Klokani i koale su mi česti posjetitelji, a najveća radost mi je posjeta prijatelja i poznanika, pogotovo naših Hrvata, s kojima uz čašicu rakije ili bocu hladnog piva rado dijelim radost i užitak života na farmi", dodaje Domagoj.Tako se u posjeti kod Domagoja našao i Stipo iz Požege kojemu zahvaljujemo na kontaktu i ovoj divnoj priči o ljubavi prema Domovini i na kraju svijeta.Da Domagoj doista voli i žali za Požegom, dokazuju i registracije na njegovim traktorima na kojima simbolično uvijek želi istaknuti svoje korijene. S27SPF- znači redom: Šarić, 27 godina, Sl. Požega, Ferguson.Kako je Domagoj istaknuo na početku, ovo je hobi farma, a njegov primarni posao je soboslikarstvo. Farmu je kupio prije nekoliko godina kada prodao kuću u Adelaideu i preselio se, kako sam kaže, u raj.Domagoj često putuje u Hrvatsku gdje posjećuje svoju baku i ostalu rodbinu, a na pitanje razmišlja li ikad o povratku, kratko je odgovorio: "Nikad se ne zna!".


Tagovi: život, domagoj, adelaide, mihaljevci, hrvatska