Očekuje nas pad temperature, naoblačenje s kišom, a već večeras ponegdje i snijeg

Kiša
(FOTO: Jutarnji.hr)

17.02.2017. | M.B./Jutarnji.hr
Pregleda: 6068

U prvom dijelu dana bit će pretežno, na Jadranu i djelomice sunčano, a u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla. Potom sa sjeverozapada slijedi postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će u gorju tijekom noći prijeći u snijeg, izvijestili su u petak ujutro iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku.

Glavnina oborine očekuje se navečer i u noći na subotu, no na Jadranu već prijepodne lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo koje će na sjevernom dijelu krajem dana okrenuti na prolazno jaku buru.


Najviša dnevna temperatura kretat će se od 9 do 14, a na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.


I sutra će vrijeme biti slično: promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju i snijegom, a na Jadranu može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. U Dalmaciji te u gorskim područjima oborina će ponegdje biti obilna, a u Lici je moguć i deblji snježni pokrivač. Poslijepodne sa zapada djelomično razvedravanje. Puhat će slabi povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i ponegdje jaka bura, na južnom dijelu u početku i jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu te između 9 i 14 °C na Jadranu.

No, ovo pogoršanje vremena neće dugo potrajati. Već u nedjelju u većini krajeva pojavit će se sunce, a temperature će se vratiti na ovotjedne. Ipak, za kraj tjedna ponovno je najavljena kiša.

izvor: www.jutarnji.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI