Iza tunela dolazi svjetlo

Ilustracija
(FOTO: www.akta.ba)

16.02.2017. | A.M.
Pregleda: 18526

Požežani će i ove izbore dobiti tunel u smjeru boljegživota, kako prema Zagrebu, tako prema Njemačkoj, Austriji, Irskoj i drugimbjelosvjetskim državama.

Naime, ponovno je aktualizirana tema izgradnje brze cesteBrestovac – Staro Petrovo Selo u sklopu koje je predviđen tunel kroz Babju goruu duljini od dva kilometra.

Sjetimo se, navedena cesta i tunel postali su zadnjihdesetak godina tema koja se nametala pred svake izbore, bilo parlamentarne ililokalne. I onda se pričalo o izvedenoj studiji utjecaja na okoliš te da će se,samo što nije, krenuti u izgradnju, no šipak, više od deset godina je prošlo idalje sve ostaje na priči.


Da nas ne bi krivo shvatili, naime mi nemamo ništa protivizgradnje jedne brze poveznice Požeštine s autocestom i dapače, sami smo čestona putu pa bi nam ta cesta uštedjela 15-ak minuta vremena u smjeru Zagreba.


Ono što je u najmanju ruku čudno, mogli bi reći,otvaranje radova pred izbore, ovaj puta one lokalnog karaktera za vodeće ljudegradova i općina, u ovom slučaju Požeštine. Poučeni prethodnim godinama moglibi zaključiti da spomen tunela kroz Babju goru obilježava službeni početakkampanje.

Možda su neki povjerovali u onu da deset puta izrečena lažpostaje istina i držeći da su birači "ovce", pa uobičajenim obrascem ponašanjaskupljaju stado, kako bi sebi osigurali besmrtnost državne funkcije. No, da svemanje Požežana vjeruje političarima, kako državnim tako i lokalnim, govori podatakda je 1996. godine u Požegi na prodaji bilo 60 kuća dok ih se danas prodaje600-tinjak s još 70-ak stanova, što obilježava činjenicu da se dobar dio radnosposobnog stanovništva odlučio drugdje graditi svoj život i budućnost.

I na kraju živi bili pa vidili tunel, investicije, novaradna mjesta i one koji se vraćaju nazad živjeti u Požegu jer u čovjeku nadaumire zadnja, a nada je …


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI