Iza tunela dolazi svjetlo

Ilustracija
(FOTO: www.akta.ba)

16.02.2017. | A.M.
Pregleda: 18481

Požežani će i ove izbore dobiti tunel u smjeru boljegživota, kako prema Zagrebu, tako prema Njemačkoj, Austriji, Irskoj i drugimbjelosvjetskim državama.

Naime, ponovno je aktualizirana tema izgradnje brze cesteBrestovac – Staro Petrovo Selo u sklopu koje je predviđen tunel kroz Babju goruu duljini od dva kilometra.

Sjetimo se, navedena cesta i tunel postali su zadnjihdesetak godina tema koja se nametala pred svake izbore, bilo parlamentarne ililokalne. I onda se pričalo o izvedenoj studiji utjecaja na okoliš te da će se,samo što nije, krenuti u izgradnju, no šipak, više od deset godina je prošlo idalje sve ostaje na priči.


Da nas ne bi krivo shvatili, naime mi nemamo ništa protivizgradnje jedne brze poveznice Požeštine s autocestom i dapače, sami smo čestona putu pa bi nam ta cesta uštedjela 15-ak minuta vremena u smjeru Zagreba.


Ono što je u najmanju ruku čudno, mogli bi reći,otvaranje radova pred izbore, ovaj puta one lokalnog karaktera za vodeće ljudegradova i općina, u ovom slučaju Požeštine. Poučeni prethodnim godinama moglibi zaključiti da spomen tunela kroz Babju goru obilježava službeni početakkampanje.

Možda su neki povjerovali u onu da deset puta izrečena lažpostaje istina i držeći da su birači "ovce", pa uobičajenim obrascem ponašanjaskupljaju stado, kako bi sebi osigurali besmrtnost državne funkcije. No, da svemanje Požežana vjeruje političarima, kako državnim tako i lokalnim, govori podatakda je 1996. godine u Požegi na prodaji bilo 60 kuća dok ih se danas prodaje600-tinjak s još 70-ak stanova, što obilježava činjenicu da se dobar dio radnosposobnog stanovništva odlučio drugdje graditi svoj život i budućnost.

I na kraju živi bili pa vidili tunel, investicije, novaradna mjesta i one koji se vraćaju nazad živjeti u Požegu jer u čovjeku nadaumire zadnja, a nada je …


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI