Kristina Soldo i Nikola Orešković laureati za 2016. godinu

Kristina Soldo i Nikola Orešković
(FOTO: M.M.)

13.02.2017. | M.M.
Pregleda: 18913

Na prekrasnoj svečanosti u požeškomkazalištu večeras s nagrađeni najbolji sportaši grada, a nakonzavršetka svečanosti najzadovoljnije mogu biti košarkašicePlamena koje su osvojile gotovo sve što su mogle osvojiti, tek su ukadetskoj kategoriji ostali bez najboljeg plasmana, Martina Bergerzavršila je kao trećeplasirana. U muškoj konkurenciji Moto klubPožega Promet i ŠNK Slavonija su pokupili najviše nagrada, kako ukategoriji perspektivnih sportaša, tako i u onim konkretnimnagradama za ostvareno u protekloj godini.

Prijepočetka svečane dodjele sportašima i nazočnim gostima se obratiopredsjednik NinoAbramovićkoji je naglasio da je ovo već 50. izbor najboljih požeškihsportaša u organizaciji Požeškog športskog saveza. U svom govoruje istakao da su napravljeni veliki pomaci proteklih godina ali da sedaljnjim zajedničkim radom sportski život Požege može biti jošbolji i raznovrsniji. Predsjednik je naglasio da su u Savezu trenutnozastupljena 33 različita sporta kroz o 72 udruge članice Saveza.Također je dodao da Požeški športski savez kod svog izboranajboljih sportaša prima nominacije od udruga članica Saveza isportskih novinara, a nakon toga Izvršni odbor na temeljupravilnika, kriterija i bodovanja odlučuje tko su najbolji sportašigrada. Najavio je i da će uskoro sve fotografije iz arhiva Savezabiti dostupne na stranici Saveza te da će se Požežani moćipronaći na tim fotografijama i prisjetiti prošlih, slavnih vremenapožeškog sporta. Za vrijeme govora predsjednika Abramovića navelikom ekranu su se vrtile fotografije iz povijesti požeškogsporta.





Nakontoga okupljenima se obratio i gradonačelnik Vedran Neferović kojije istaknuo da se nakon 25 godina zanemarivanja sporta u njegovommandatu krenulo s ulaganjem u infrastrukturu, pa je tako uređenapopularna Rekracija, uloženo je i u SD Tomislav Pirc, a isto tako,kao najveća i kapitalna investicija sagrađeni su novi bazeni kojisu temelj napretka sporta u Požegi.


Nakongradonačelnikova govora krenula je dodjela priznanja, najprije su nared stigli oni najmlađi, budućnost požeškog sporta koja jeprimila priznanja redom su:

IvanBekić (Košarkaški klub Požega) 2. Marija Puntarić (Ženskiodbojkaški klub Vallis Aurea) 3. Aurora Papac (Ženski odbojkaškiklub Vallis Aurea) 4. Klara Janček (Ženski odbojkaški klub VallisAurea) 5. Lana Majetić Gimnastičko društvo Sokol) 6. MadlenMajetić (Gimnastičko društvo Sokol) 7. Nikola Macaljuk(Gimnastičko društvo Sokol) 8. Ronaldo Hodak (Nogometni klubSlavonija) 9. Marko Krizmanić (Nogometni klub Slavonija) 10. Domagoj Pojer (Nogometni klub Slavonija) 11. Tvrtko Janković (Nogometniklub Dinamo Vidovci Dervišaga) 12. David Vidović (Nogometni klubDinamo Vidovci Dervišaga) 13. Valentina Kristić (Karate –do klubPožega) 14. Damjan Blažević (Karate – do klub Požega) 15. LukaBrus (Karate – do klub Požega) 16. Karlo Čuljak (Powerliftingklub Požega) 17. Bruno Del Vechio (Powerlifting klub Body Art) 18.Antonio Blažeković (Moto klub Požega Promet) 19. Marta Pamuklić(Judo klub Judokan) 20. Angelica Legac (Judo klub Judokan) 21. ŠimunBegović (Judo klub Judokan) 22. Ana Pavlović (Odbojkaški klubPožega) 23. Laura Bošnjak (Badminton klub Požega) 24. MariaFranjić (Kickboxing klub Bushido) 25. Filip Gretić (Kickboxing klubBushido) 26 Benjamin Iličić (Twirling klub Požega) 27. AnđelkoPrskalo (Streljački klub Požega) 28. Josip Vlainić (Streljačkiklub Požega) 29. Gašpar Klarić (Streljački klub Požega) 30.Dinko Maslač (Odbojkaški klub Sokol) 31. Filip Matić ( Fitnessklub Play) 32. Dino Berić (Fitness klub Play) 33. Robert Lukačević( Fitness klub Play) 34. Šimun Banović (Rukometni klub Požega) 35.generacija 2005. godišta NK Slavonija a njima su nagrade uručilidopredsjednici Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza TomislavČabraja i Dr. Vlado Drkulec.

U kategorijikadetkinja 3. mjesto osvojila je košarkašica Martina Berger, drugoElena Solina (šah) a pobjednica je Hana Ledić iz Twirling klubaPožega. U muškoj kadetskojkategodiji nagrađeni su : 1. MarinSolina (Šahovski klub Požega) 2. Josip Kolarec (Odbojkaški klubSokol) 3. Ivan Del Vechio (Powerlifting klub Body Art 3 MislavObradović (Rukometni klubPožega).







Prvupobjedu košarkašicama je donijela Ana Vojtulek koja je proglašenanajbolom juniorkom, a drugo mjesto je zauzela  TonkaPavelić (Gimnastičko društvo Sokol), dok je treća bila 3. BrigitaBakić (Powerlifting klub Body Art).Odjuniora je najboljim proglašen JanLetić (Gimnastičko društvo Sokol) drugi je talentirani košarkašSven Abramović, a 3. Ivan Smojvir iz Nogometnog klubaSlavonija.







Ukategoriji sportaša s invaliditetom: 1. Željka Peška (Športskaudruga slijepih Zlatna dolina) 2. Vlado Deanović (Kuglački klubgluhih Vallis Aurea) 3. Stjepan Matijašević (Boćarski klub Nada),nakon čega se prešlo na najzanimljiviji dio večeri, pojedinačnapriznanja u kategoriji seniora. Kod djevojaka treće mjesto jezauzela Patricija Januš (Powerlifting klub Body Art), drugofenomenalna streličarka Maja Grdeša, dok se titulom najboljeokitila najbolja košarkašica Plamena Kristina Soldo koja je takopreuzela primat od sestara Lovrić, svojihsuigračica.







Umuškoj konkurenciji najbolji su bili motociklisti, treće mjestouzeo je Matej Jaroš, a najboljim je proglašen njegov klupski kolegaNikola Orešković, dok se među njih "ugurao"Filip Kezić izFitness kluba Play.




KošarkašicePlamena zaslužne su za novi izlazak jedne od sestara Lovrić ponagradu, naime proglašene su najboljom ženskom udrugom, a nagraduje od gradonačelnika Neferovića primila kapetanica Martina Lovrić.Drugo mjesto pripalo je stolnotenisačicama, a treće odbojkašicamaVallis Auree. U muškoj konkurenciji treće mjesto pripalo jestolnotenisačima, drugo najboljem nogometnom klubu županije,Slavoniji, a titulom najboljih okitili su se požeški šahisti kojikontinuirano ostvaruju zaista odličnerezultate.







Najboljaudruga sportaša osoba s invaliditetom: 1. Kuglački klub gluhihVallis Aurea 2. Športska udruga slijepih Zlatna dolina 3. Boćarskiklub Nada U kategoriji sportski trener godine nagrađen je : RobertMeđugorac (Powerlifting klub "BodyArt")







TrofejPožeškog sportskog saveza - sportska udruga dobila je Športskaribolovna udruga "Šaran", a posenbno emotivno bilo je kada jePožega Trofej saveza za pojedinca primila kći Ivana Begića nakončega je slijedio dug i iskren aplauz za sve ono što je pokojni Ivanučionio za požeškisport.







"Zahvaljujemse na nagradi s obzirom da sam iz kolektivnog sporta, ovo je nagradasvim mojim suigračicama i treneru. Mislim da smo napravili lijeprezultat u protekloj godini, a imamo pred sobom nekoliko važnihutakmica, od kojih je prva već u subotu pa evo i ovim putem pozivamljubitelje sporta da nam dođu pomoći da se plasiramo među 4najbolje ekipe u državi." – rekla je najbolja sportašicaPožege, Kristina Soldo.




"Naravnoda mi je drago da sam izabran za najboljeg sportaša grada. To mi jeveliki poticaj da i dalje naporno radim i pokušam još napredovati.Hvala onima koji su me odabrali, a veliko hvala i mojim sponzorimakoji mi omogućavaju da se natječem jer bez njih to ne bi bilomoguće." – izjava je Nikole Oreškovića, najboljeg u muškojkategoriji.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI